IX. Kiskunsági Alkotótábor: értékes alkotások készültek Bugacon

Forrás: kecskemeti-hirhatar.hu

A IX. Kiskunsági Alkotótábor kiállítással egybekötött záróünnepségét tartották ma (október 2-án) az Erdők Hete Keretében bugaci Bucka Szálló Oktatási Kabinetjében.
A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. támogatásának és a táborban résztvevő művészek munkájának köszönhetően minden alkalommal értékes alkotásokkal gyarapszik a tábor anyaga. Idén sem volt ez másként: 22 alkotóművész keze-munkájának gyümölcsében gyönyörködhettünk a mai napon. Az alkotások mindegyike a bennünket körülölelő táj páratlanságát dicsérte.

Az ünnepségen Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója mondott beszédet:

- Egy nap híján pont egy évvel ezelőtt ugyanezen a helyen hangzott el tőlem az a gondolat, hogy bízva az erdésztársadalom hagyományápolásában, művész barátaink lelkesedésében, és a rendezvénysorozat segítőinek kitartásában mondom: jövőre ugyanitt találkozunk. Örömmel állapítom meg, hogy bizakodásom nem volt alaptalan. Művészbarátaink és segítőink lelkesedése továbbra is töretlen. Ismét megtekinthetjük e termékeny társaság alkotásainak gyümölcseit. A tábort idén is az Erdők Hete rendezvénysorozat kereteire fűztük fel, mert úgy gondoljuk, hogy leginkább méltó helyen itt van. A társadalom, az erdők, valamint az erdész kapcsolatának a képzőművészet oldaláról történő megközelítése szó szerint színesíti és térségünkben is kellő rangra emeli az Országos Erdészeti Egyesület által idén 17. alkalommal útjára indított programsorozatot. Köszönöm ezt az együttműködést Dudás Gyula táborvezetőnek, és kollégáimnak is. Elsősorban Székely Mártának, a KEFAG Zrt. korábbi gazdasági vezérigazgató helyettesének, aki immáron aktív nyugdíjasként nyújtott hatalmas segítséget a tábor szervezésében. Köszönöm a művészeknek, hogy társaságunkat megtisztelték jelenlétükkel, és gazdagítják a KEFAG Zrt-t alkotásaikkal. Köszönöm a KEFAG Zrt. hagyományteremtő és ápoló korábbi, valamint jelenlegi kollektívájának az alkotótábor megvalósulásában nyújtott eddigi segítséget. Bízva a folytatásban, most ismét úgy búcsúzom el Önöktől, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

A művészek nevében Dudás Gyula táborvezető köszönte meg a KEFAG Zrt. segítségét, majd Turai G. Kamil. A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának nyugalmazott docense értékelte – a szokásosnál is alaposabban és kimerítőbben - az alkotótáborban készült, kivétel nélkül kiváló műveket.

A táborban idén alkotó művészek:


Ambrus Lajos (Ballószög), Bitay Zoltán (Nagybánya), Boar Szilvia (Nagybánya), Craciun Judit (Nagybánya), Dudás Gyula (Nagybánya), Gally A. Katalin (Nagybánya), Garti Goór Imre (Kecskemét), Görgényi Tamás (Békés), György László (Bugac), Harsányi Zsuzsanna (Kecskemét), Kis Béla (Sepsiszentgyörgy), Kondrak-Matyikó Margit (Nagybánya), Mártonfi Benke Márta (Kecskemét), Moldován Gyula (Székelyudvarhely), Petrovics István (Sepsiszentgyörgy), Sebestyén Erzsébet (Veszprém), Simon Miklós (Szeged), Sütő Éva (Déva), Szappanos István (Kecskemét), Tartan Rodica (Nagybánya), Vassy Erzsébet (Nagyvárad), Walter Gábor (Kecskemét).

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató