Cégünkről

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a tulajdonosi jogokat gyakorló Agrárminisztérium irányításával, Bács-Kiskun megye állami erdőterületeiből több mint 57 ezer hektárt kezel.

Elsődleges tevékenységi körünk az erdőgazdálkodás, beleértve ebbe a mag és csemetetermelést, erdőművelést és fahasználatot is, természetesen az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt.

Kiemelt helyet foglal el gazdálkodásunkban a kereskedelmi tevékenység, amelybe egyaránt beletartozik a faanyag, az erdei mag és csemete, valamint a dísznövények termelése és értékesítése is. Hasonlóan fontos ágazatunk a vadászat, amelynek keretében több mint 41 ezer hektáron gyakoroljuk vadászati tevékenységünket.

Kiterjedt faipari tevékenységet folytatunk, amelynek során évente mintegy 100 ezer m3 saját, illetve vásárolt fűrészipari alapanyagot dolgozunk fel, elsősorban rakodólapot gyártva.

Hagyományos tevékenységeink mellett pedig számos közjóléti és közhasznú feladatot is ellátunk. Többek között fenntartjuk és működtetjük a páratlan szépségű Kecskeméti Arborétumot, az oktatási tevékenységet igen magas szinten megvalósító Vackor Vár Erdei Iskolát, valamint a homoki erdőtelepítés történetét bemutató Alföldfásítási Múzeumot.

Számos szálláshelyet, kulcsosházat tartunk fenn, de folyamatosan karbantartjuk az ismeretterjesztést és a környezeti nevelést szolgáló parkerdeinket, tanösvényeinket is.

Mint látható, legfőbb feladatunknak a működési területünkön lévő állami tulajdonú földterületek szakszerű, a tartamos erdőgazdálkodás kívánalmainak, valamint a szakhatóságok és a jogszabályok előírásainak megfelelő kezelését tekintjük. Nagy hangsúlyt fektetve ugyanakkor az erdővel szemben támasztott társadalmi igények maradéktalan kielégítésére. Mindennapi tevékenységünk során ezért megteremtjük az erdő sokrétű funkciójának összhangját, hogy teljes mértékben betölthesse gazdasági, szociális és védelmi rendeltetését.

Hosszú távú elképzeléseink megvalósításával a fenntartható fejlődést szolgáljuk, ösztönözzük az élhetőbb lakókörnyezet kialakítását, a zöldfelületek növelését, kezdeményezünk parkerdők létrehozására hivatott programokat.

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató