Dél-Kiskunsági Erdészet

Legdélebben fekvő erdészetünk a mérsékelten kontinentális éghajlatú Szabadka-Majsai homokhát, valamint a hasonló adottságokkal rendelkező Észak-Bácskai löszös hát kistájak területén helyezkedik el. A jellemző felszíni formákat tekintve az előbbit maradék gerincek és lepelhomok-hátak alkotják, amelyek közé semlyékeknek nevezett szélbarázdák ékelődnek, míg utóbbit jóval gyengébb tagoltságú enyhén hullámos felszín, ellenben kedvezőbb talajadottság jellemez.

Az erdészet 14.540 hektáron gazdálkodik, az általa kezelt erdőállományok fafajösszetételét tekintve 49%-ot kitevő erdei és feketefenyőből, 26% hazai nyárból, 17% akácból, 3% nemesnyárból és 3% kocsányos tölgyből állnak. Az erdőgazdálkodási tevékenységet tekintve, a Kiskunság északi részén megszokottnál változatosabb termőhelyi és erdőállomány összetételi adottságok határozzák meg, amelyek természetesen kedvezően befolyásolják a természetes és mesterséges felújítások arányát is.

A gazdálkodási egységünk természetvédelmi szerepét meghatározza, hogy a Körös-ér tájvédelmi körzet legnyugatibb részét képező Kelebia környéki erdők tartoznak hozzá, illetve, hogy az ezen a tájon fennmaradt száraz gyepfoltokon él Európa egyik legritkább emlősállata, a délvidéki földikutya is.

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató