Pontokra vadásztak a kiskunsági erdészek

Az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja a 2024. június 25-i Erdészklubját a Császártöltési Parkerdőbe szervezte, ahol a tájfutás rejtelmeivel ismerkedtek meg.
Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-vel
együttműködésben fixen telepített érintési pontokkal tájfutó pályát hozott létre a Császártöltési Parkerdő területén. A Pontvadászat applikációban bárki számára előképzettség nélkül teljesíthető tájékozódási pályák közül ezen az eseményen a "Könnyű túra erdészeknek" elnevezésű, kb. 2 km hosszú térképen jelölt útvonalat járták be. A 75 perc alatt teljesített séta során nehezítő körülmény volt a nagy meleg mellett a sok szúnyog és a sűrű aljnövényzet is, ami persze az erdészeknek nem jelentett akadályt. Minden QR kóddal beolvasott érintési ponton kvízkérdéseket is kellett megválaszolniuk, többek között az OEE-vel, erdész-vadász szakmával kapcsolatosan.

A mobiltelefonos applikációval bejárható - hosszabb-rövidebb - pályák nagyszerű lehetőséget kínálnak korosztálytól függetlenül minden természetkedvelő számára, hogy egy-egy a Császártöltési Parkerdőben eltöltött napon a bográcsozás/sütögetés és a felújított játszótér kipróbálása mellett belekóstoljanak a tájfutás szépségeibe is.

https://pontvadaszat.tajfutas.hu/

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató