Tűzgyújtási tilalmak


Kecskeméti Arborétum

Csalánosi Géngyűjtemény

Művészeti kiállítás és Aukció

Tisztelettel és szeretettel invitáljuk a művészet kedvelőit a KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában készült műveket bemutató tárlatra, és azt követő aukcióra!

Társaságunk immáron 15 éve biztosít nyugodt alkotói környezetet a Bugaci Erdészethez tartozó Bucka Szállóban erdélyi-, magyarországi- és vajdasági művészek számára a Kiskunsági Alkotótáborban. Ezúttal 74 kép kerül kiállításra, amelyek az aukció során megvásárolhatók. Az aukción befolyt teljes összeget Társaságunk (az ingyenesen látogatható) Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítja!

A kiállítás szabadon megtekinthető 2019. november 18-tól 22-ig 14 és 18 óra között, valamint 23-án, szombaton 10-től 13 óráig a volt Szigma áruházban (Kecskemét, Rákóczi út. 4.), majd november 23-án 15 órakor "kalapács alá" kerülnek a kiállított festmények.

Bővebben...

Eb a vadász, kutya nélkül,

tartja a régi magyar mondás, azaz az eredményes vadászathoz a jó kutya nélkülözhetetlen. Annyira fontos azonban, hogy jó legyen, hogy vadászaton csak az a kutya vehet részt, amely rendelkezik vadászati alkalmassági vizsgával (VAV).

Hogy hogyan néz ki egy ilyen vizsga és milyen követelményeknek kell négylábúinknak megfelelni? Ebben segít nekünk az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya és a Magyar Labrador Retriever Egyesület, által készített a " Vizslák, retrieverek, fürjész- és kajtatóebek vadászati alkalmassági vizsgája” c. kisfilm.

Bővebben...

Tenisz győzelem a VI. Országos Agrár - Állatorvos Sportnapon

2019. szeptember 21-én a tatai Olimpiai Edzőtáborban megrendezett Országos Agrár- és Állatorvos Sportnapon első helyezést ért el tenisz páros mérkőzésen Fodor Mihály (Bugaci Erdészet, igazgató) Dr. Aladics Sándor állatorvossal karöltve.

Ezúton is szívből gratulálunk győzelmükhöz!

Bővebben...

„Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért”

XXIII. Erdők Hete Programsorozat
2019. szeptember 30. - október 6.

Az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja és a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. szeretettel várja az érdeklődőket az alábbi programokon.

„Erdők a Kiskunságban”
Kecskeméti Arborétum, Kecskemét Nyíri út 48.
2019. október 1. kedd 9-15 óráig ÓVODÁSOKNAK!
és október 3. csütörtök 9-15 óráig ISKOLÁSOKNAK!
Természetismereti foglalkozás a Kecskeméti Arborétumban 3 állomáson 1,5 óra időtartamban.

Bővebben...

Október 6-i Megemlékezés

A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a Nyíri-erdőbe 2019. október 6-án, vasárnap 17 órakor a szabadságharc vértanúinak tiszteletére tartandó megemlékezésre az Aradi vértanúk és Szulyovszky László, alapító emlékhelyénél.
Kecskemét-Hetényegyháza, Nyíri-erdő

Program
Műsor, koszorúzás, gyertyagyújtás.
Megemlékező beszédet mond: Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történeti-néprajzi osztályvezetője

Közreműködők
Bunyik Tamás (Pótszék Társulat), Kecskeméti Vásárhelyi Pál Ált. Isk. és AMI Móricz Zsigmond Általános Iskolája tanulói, Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, Nyitray András és Varga Mónika

Hangosítás: Horváth Péter, Art Telecom

Bővebben...

A XV. Kiskunsági Alkotótábor Záróünnepsége

2019. október 2-án 11 órakor a KEFAG Zrt. - az országos Erdők Hete rendezvénysorozat keretében - kiállítással egybekötött záróünnepséget szervez a XV. Kiskunsági Alkotótáborban készült művekből, amelyre ezúton szeretettel meghívunk minden kedves művészetkedvelőt.

Helyszín: Oktatási Kabinet (Bugac, Felsőmonostor 545., a Bucka Szálló szomszédságában)

A Záróünnepségen közreműködik Szabó Sándor tárogatóművész, az alkotásokat Turai Kamil esztéta méltatja.

Az ünnepi műsort követően egy közeli erdőrészben felavatjuk az újonnan létrehozott "Trianon-liget"-et. A Trianon-emlékműnél megemlékezik Nyitray András, a KEFAG Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke.
Mindezek után a program egy állófogadással zárul.

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb 2019. szeptember 30-án 10 óráig-ig jelezze!
Makra Zsuzsanna PR referens +36 30 748 6914, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató