A KEFAG Zrt. Kelebiai Vadászterületének X. Trófeaszemléje

Idén november 11-én került megrendezésre a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészet Sáskalaposi Parkerdejének sportpályáján a X., immár jubileumi trófeaszemlénk, melyen elsősorban a Kelebiai Vadászterület trófeái kerültek kiállításra, de emellett a Mélykúti Vadaskertünk, és a szomszédos vadásztársaságok (Balotaszállás, Kisszállás és Zsana) is bemutathatták az idén ősszel elejtett bikák agancsait.

A jubileum kiváló alkalom arra, hogy még mielőtt rátérnénk a szemlén elhangzottakra, a kiállított trófeák és idei eredményeink részletesebb ismertetésére, szóljunk pár szót arról, hogy mi minden történik a megnyitó előtti napokban, órákban…
A szemle alapvető információk nélkül csak agancsok szép és érdekes, de viszonyítási alap nélküli halmaza lenne, így az idény lecsengésekor a hatósági trófeabírálat megszervezése az első és legfontosabb feladat. Erre idén október 29-én került sor, kihelyezett bírálat formájában, a Sáskalaposi Vadászházban. Ezután történt a szemle időpontjának kiválasztása, és a meghívottak névsorának összeállítása, valamint kiértesítésük, mindez a KEFAG Zrt. központjának közreműködésével. A bírálati adatok birtokában már el lehetett készíteni minden egyes trófeához a legfontosabb adatokat tartalmazó cédulákat, a már megszokottá vált összesítőket, és az érmekre rá lehetett hurkolni a nemzeti-színű szalagot. A szemle előtti napokban került sor a trófeák egyenkénti lefotózására, beazonosítható módon, a házi archívumunk részére.

Bővebben...

Magyarország zöld úton jár! - Párbeszéd a környezetünk védelméről

Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. Ezért online párbeszédet indít annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

Az online kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe: https://zold.kormany.hu/

Bővebben...

90 éve hunyt el Bakkay József városi erdőmester

Fametszet, mely Bakkay József erdőmérnöknek állít emléket (Alföldfásítási Múzeum, Bugac)90 éve, 1931. október 27-én hunyt el Bakkay József városi erdőmester, a bugaci homokfásítás úttörője. 1879. február 4-én Kőrösmezőn született. Középiskoláit Szatmáron és Máramarosszigeten végezte. A Selmecbányai Erdészeti Akadémián szerzett diplomával 1900-ban állami szolgálatba lépett: a Horvát-szlavonországi Ottocacon székelő szusaki erdőhivatal kerületében töltött el tíz évet túlnyomórészt mint erdőgondnok. 1910-től rövid ideig gróf Zichy uradalmában, az Abauj megyei Hijón dolgozott. Innen jött 1913-ban egyhangúan megválasztott erdőmesterként Kecskemétre.

Bővebben...

Nyugdíjas találkozó a Kiskunság közepén

2021. október 18-án - egy év kihagyás után - újra vendégül láthattuk a KEFAG Zrt. nyugállományú dolgozóit. Hagyományosan minden évben egy erdészetünkhöz látogattunk el a volt kollégákkal, de a mostani alkalommal a Kiskunság közepén két erdészetünk életébe is belepillantottunk. Először Fodor Mihály, a Bugaci Erdészet erdészeti igazgatója mutatta be a náluk folyó tevékenységeket, és megtekintettük az Alföldfásítási Múzeum szomszédságában 2019-ben létesített Trianon-ligetet. Ezt követően a Császártöltési Kulcsosházban Gál Sándor, a Császártöltési Erdészet erdészeti igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket az erdészet feladatairól. A találkozó során Sulyok Ferenc vezérigazgató a Társaság jelenlegi helyzetével ismertette meg az érdeklődő kollégákat. Végül a császártöltési Pincelakat Borház és Szállodában egy jóízűen elfogyasztott ebéd, valamint baráti beszélgetés során lehetőség nyílt a látottak és hallottak megvitatására, egymás örömteli köszöntésére.
Minden kedves nyugdíjas kollégának köszönjük a megtisztelő jelenlétet, és további nagyon jó egészséget kívánunk!

Bővebben...

Gazdálkodásunkra a több lábon állás jellemző…

Interjú Sulyok Ferenccel, A KEFAG Zrt. vezérigazgatójával

A KEFAG Zrt. várhatóan rekord évet zár, nyolc milliárd forintot meghaladó árbevétellel számolhat. A társaság igen jól vészelte át a COVID-járvány okozta gazdasági megtorpanást. Igaz, a szálláshelyeik kihasználtságában történtek elmaradások, de az erdőtelepítések lendületesen haladtak.

A járványhelyzet csillapodását követő gazdasági élénkülés pedig erőteljesen éreztette a hatását a raklappiacon, egyre nagyobb igény mutatkozott elsősorban belföldön, de külföldön is a KEFAG termékei iránt. A pandémia megtanította a társaságot a humánerőforrás rugalmasabb kezelésére.

A teljes interjú itt olvasható: imagemagazin.hu

Erdők és erdészek

Az Országos Erdészeti Egyesület kampánya erdő és ember kapcsolatáról

Az erdész szakma többszáz éves hagyománnyal rendelkező hivatás. Eredeti és máig érvényes küldetése a természeti erőforrásokkal, különösen a fákkal való okos, előrelátó gazdálkodás. Az Országos Erdészeti Egyesület az idei, XXV. Erdők Hete alkalmából kampányt indít, amelynek témája: „Erdők és erdészek”. A kampány középpontjában az erdőgazdálkodás, az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma áll

Az erdő nem csak fával borított terület, hanem bonyolult rendszer. Az erdei életközösség, vagyis az ökoszisztéma nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt az emberiségnek, amelyek közvetve és közvetlenül is jelen vannak az életünkben – globálisan és az egyének életében egyaránt. Az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett munka célja az erdők szolgáltató-képességének megőrzése, hiszen nincs semmi a világon, ami annyi mindent ad az embereknek, mint az erdő.

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató