Mi legyen a hulladékkal? Segítünk!

Korábban már hírt adtunk arról, hogy mekkora problémát okoz manapság az illegális hulladéklerakás. Illetve arról, hogy milyen negatív hatásai vannak a környezetre nézve.
Ebben a cikkben pedig megoldást kínálunk arra, valamint tájékoztatást adunk arról, hogy az erdő helyett hová kell(ene) tenni a háztartásokban felgyülemlett szemetet. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgyűjtés minden szegmensére kínál elérhető alternatívákat azoknak, akik valóban tenni akarnak a környezetük egészségéért. A honlapon tételesen, településnévre szűrhetően megtalálhatóak a különböző hulladéklerakók és hulladékudvarok címei. Amennyiben az Ön utcájában még nem jár a kukás autó, érdeklődjön a lakóhelyéhez legközelebbi ügyfélszolgálaton, hogy ki tudják-e bővíteni a szemétszállító autó útját az Ön háza felé is, mert erre is van lehetőség és jó példa.

Az említett lerakókban többek között a nem veszélyes, építési-, zöld- és kommunális hulladék helyezhető el térítés ellenében. A hulladékudvarokba pedig a háztartásokban szelektíven gyűjtött hulladék szállítható be, ahol a tételeket külön mérlegelve veszik be. Igazoló okmány (magyarországi lakcímkártya, tartózkodási engedély, hatósági bizonyítvány, regisztrációs igazolás) felmutatásával bármely hulladékudvar szolgáltatásai országosan igénybe vehetőek.

Bővebben...

A természetjárással nem csak jogok, kötelezettségek is járnak!

Immáron egy éve, hogy megszületett az a négyoldalú együttműködés, ami a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-Főkapitányság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt., valamint a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. között köttetett.
A megegyezés célja az volt, hogy a felek lehetőségeinek kölcsönös kihasználása mellett hatékonyabban érvényesítsék a környezetvédelem szempontjait, és az összefogással tevékenyen részt vegyenek az élővilág megóvásában is. A fenntartható gazdálkodás egyik alappillére a természetes állapot megteremtése és megőrzése, amelynek továbbra is egyik markáns problémája a hulladék kezelése.
 
Annak ellenére, hogy a hatóságok egyre szigorúbban lépnek fel az illegális hulladéklerakás ellen, a szemetelés napjainkban is elszomorító méreteket ölt. Ez nem csak esztétikai probléma, hanem a növény- és állatvilágra is komoly befolyással van, a környezetszennyezésről nem is beszélve. Az egyes anyagok lebomlásának ideje eltérő ugyan, de évtizedek, évszázadok, akár évezredek is kellenek mire egy, az ember által eldobott hulladék az enyészeté lesz. Ha tovább vizsgáljuk a hosszútávú károkat, a különféle hulladékokból felszabaduló vegyianyagok a bomlást követően, csapadék hatására bemosódnak a talajba, és így bekerülnek az ökológiai körforgásba. Ezeket az anyagokat egyetlen élő szervezet sem képes feldolgozni, helyette elraktározza azt, vagy újra kiürül és az egész folyamat kezdődik elölről, beláthatatlan következményeket előidézve ezzel.

Bővebben...

Aukciós festményvásár a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért

Minden művészetkedvelőt szeretettel várunk 2024. június 14-én, pénteken 17 órakor a Katona József Múzeum Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállítótermébe, ahol aukcióra bocsátjuk a KEFAG Zrt. bugaci "Kiskunsági Alkotótáborának" magyarországi, erdélyi- és vajdasági művészek által – 16 alkalommal - készített válogatott alkotásait.
Az aukción befolyt összeget a KEFAG Zrt. az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítja.
Az aukción kalapács alá kerülő összes alkotás a KEFAG Zrt. honlapján megtekinthető.

Bővebben...

Sportos erdészeti dolgozók Kelebián

2024. május 3-án a KEFAG Zrt. és az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete harmadik alkalommal rendezett munkatársai részére Sport-Majálist, amelyen 165 fő vett részt, összesen 8 egységet képviselve.
Idén Kelebia – a Dél-Kiskunsági Erdészetünk - adott otthont a rendezvénynek, ahol minden igényt kielégítő sportlétesítmény és rendezett közösségi tér várta a résztvevőket, akiket Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Maczkó József, Kelebia polgármestere köszöntött.

A rendezvény célja kollegialitást erősítő, csapatépítő, a dolgozók testi és lelki egészségét támogató program megvalósítása volt. Ezen cél megvalósítása a visszajelzések alapján sikerült is, köszönhetően többek között Ábrahám Jánosnak, aki az EFDSZ titkáraként jeleskedett a szervezésben és lebonyolításban is.

Bővebben...

Állami kitüntetések és elismerések az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján és az Erdők Világnapján

A KEFAG Zrt. több munkatársa is elismerésben részesült 2024. március 15-én és 21-én.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta
     Tóth Attila Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Dél-Kiskunsági Erdészet szakszerű erdészeti és vadgazdálkodási tevékenységének irányításában betöltött szerepe elismeréseként.

Tóth Attila Ferenc

Bővebben...

FESTŐI KISKUNSÁG

Festménykiállítás és vásár a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért a Népi Iparművészeti Gyűjteményben 2024. április 19. – június 14.

Kiállítás megnyitó: április 19. péntek 17 óra
Aukció: június 14. 17 óra

2023-ban 16. alkalommal került megrendezésre a Kiskunsági Alkotótábor a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban.
A táborban résztvevő művészek (bármennyire is különböznek egymástól művészeti felfogásban, stílusban, technikában) abban közösek, hogy a természeti környezet, az erdő csendje és szépsége, a Bucka Vendégház nyugalma és kényelme hatással van minden alkotásukra.
A KEFAG Zrt. biztosítja a zavartalan alkotómunka hátterét, a művészek pedig gazdagítanak minket néhány festménnyel, grafikával és szoborral. Az eredmény több száz alkotás, melyek lenyomatai a táj szépségének és a szárnyaló fantáziának.

Ezekből az alkotásokból látható 50 db a kiállításon a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) csaknem 2 hónapon keresztül, április 14-től június 13-ig.
Ezen felül további 15 alkotás kerül kalapács alá a június 14-én 17 órakor megrendezendő aukción.

Ahogy azt a korábbi aukciókon is jeleztük már, minden egyes elkelt alkotás értékét az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fenntartására és további fejlesztésére fordítjuk!

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató