Festményvásár a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért

2023-ban 16. alkalommal került megrendezésre a Kiskunsági Alkotótábor, a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban.
Kiállítással egybekötött művészeti vásárt terveink szerint 2024 júniusában szervezünk, de annak érdekében, hogy a művészetkedvelők ne maradjanak alkotás nélkül, létrehoztunk egy galériát, ahol nemcsak gyönyörködhetnek a Társaságunk tulajdonát képező varázslatos képekben, hanem lehetőséget biztosítunk a megvásárlásukra is. Az alkotások között található néhány olyan mű, amely nem az Alkotótáborban készült, hanem külön adományként került Társaságunk gyűjteményébe (Dulity Tibor, Kurencs Julianna, Sáska Tibor, Trombitásné Gombos Mária és Tóth László alkotásai).

Bővebben...

XII. Trófeaszemle a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészeténél

Kegyes volt az idő azokhoz, akik november 6-án ellátogattak Tompára, a Sáskalaposi Parkerdő sportpályájára, ahol az immáron hagyományosnak számító trófeaszemléjét rendezte meg a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészete.
Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjainak vadászkürt bemutatóját követően a vendégeket Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a kedvezőtlen időjárás meglehetősen rapszodikus barcogást eredményezett. Ennek ellenére a szakszemélyzet rugalmasságának, kitartásának és tudásának köszönhetően nagyszerű agancsokat felrakó bikák kerültek terítékre. Köszönet illeti meg továbbá a kitartó vendégkört is, akiket még a határmenti településeken uralkodó helyzet sem rettentett el, és rendelkezésre bocsátották a kiállított trófeákat.

Bővebben...

Alföldi Erdőkért Emlékérem kitüntetésben részesült Tóth Attila erdészeti igazgató

2023. november 10-én a Lakiteleki Népfőiskolán rendezte meg Kutatói Napját az Alföldi Erdőkért Egyesület, ahol 5 másik társával együtt emlékérem kitüntetésben részesült kollégánk is.

Tóth Attila a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán megszerzett friss diplomásként került gyakornoki munkakörbe 1992. szeptember 1-én a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. jogelődjénél, az akkori Kiskunhalasi Erdészetnél.

1994. szeptember 1-től a Kelebiai Erdészet fahasználati műszaki vezetője, majd 1998. október 1-től napjainkig erdészetvezetője, illetve 2005-től erdészeti igazgatója a Dél-Kiskunsági Erdészetnek.

1996. január 1-től tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek. Az OEE 2021-ben megvalósított 151. Vándorgyűlés nagy sikerű kelebiai szakmai programjának irányítója, vezetője.

Bővebben...

A Kéktúrázás Napja

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. munkatársai három szakaszon kísérték a gyaloglókat a Kéktúrázás Napján 2023. október 14-én

Évről-évre október második szombatján rendezi meg az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapját a Magyar Természetjáró Szövetség. Az Országos Kékkör 3 kéktúra részén, 143 túracsoporttal 2580 km-t tesznek meg egy nap alatt a jelentkezők, 2020 óta töretlen lelkesedéssel. A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészekkel vezetett túrákat biztosított az Alföldi Kék szakaszain az érdeklődőknek.

Bővebben...

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. tanulmányutat szervezett az adminisztratív dolgozói számára a Vértesbe

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. rendszeresen tanulmányutakat szervez az adminisztratív dolgozói részére is, hogy betekintést nyerhessenek más erdőgazdaságok működésébe, szakmai rendszereibe, illetve a működési területükön található látványosságokba. A 2023-as szakmai tanulmányútra 2023.09.27-28. között került sor, ahol házigazdánk a Vérteserdő Zrt. volt.

A mintegy 45 fős küldöttséggel, 2023. szeptember 27-én indultunk a Vértesbe a szakmai tanulmányutunkra. Érkezésünket követően Gulyás Gábor, a Dél-Vértesi Erdészet erdészeti igazgatója fogadta a csapatunkat a Gánt-Kőhányáson található Ökoturisztikai Központban, ahol a későbbi szállásunk is volt.

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató