Sportos erdészeti dolgozók Kelebián

2024. május 3-án a KEFAG Zrt. és az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete harmadik alkalommal rendezett munkatársai részére Sport-Majálist, amelyen 165 fő vett részt, összesen 8 egységet képviselve.
Idén Kelebia – a Dél-Kiskunsági Erdészetünk - adott otthont a rendezvénynek, ahol minden igényt kielégítő sportlétesítmény és rendezett közösségi tér várta a résztvevőket, akiket Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Maczkó József, Kelebia polgármestere köszöntött.

A rendezvény célja kollegialitást erősítő, csapatépítő, a dolgozók testi és lelki egészségét támogató program megvalósítása volt. Ezen cél megvalósítása a visszajelzések alapján sikerült is, köszönhetően többek között Ábrahám Jánosnak, aki az EFDSZ titkáraként jeleskedett a szervezésben és lebonyolításban is.

Bővebben...

Állami kitüntetések és elismerések az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján és az Erdők Világnapján

A KEFAG Zrt. több munkatársa is elismerésben részesült 2024. március 15-én és 21-én.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta
     Tóth Attila Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Dél-Kiskunsági Erdészet szakszerű erdészeti és vadgazdálkodási tevékenységének irányításában betöltött szerepe elismeréseként.

Tóth Attila Ferenc

Bővebben...

FESTŐI KISKUNSÁG

Festménykiállítás és vásár a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért a Népi Iparművészeti Gyűjteményben 2024. április 19. – június 14.

Kiállítás megnyitó: április 19. péntek 17 óra
Aukció: június 14. 17 óra

2023-ban 16. alkalommal került megrendezésre a Kiskunsági Alkotótábor a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban.
A táborban résztvevő művészek (bármennyire is különböznek egymástól művészeti felfogásban, stílusban, technikában) abban közösek, hogy a természeti környezet, az erdő csendje és szépsége, a Bucka Vendégház nyugalma és kényelme hatással van minden alkotásukra.
A KEFAG Zrt. biztosítja a zavartalan alkotómunka hátterét, a művészek pedig gazdagítanak minket néhány festménnyel, grafikával és szoborral. Az eredmény több száz alkotás, melyek lenyomatai a táj szépségének és a szárnyaló fantáziának.

Ezekből az alkotásokból látható 50 db a kiállításon a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) csaknem 2 hónapon keresztül, április 14-től június 13-ig.
Ezen felül további 15 alkotás kerül kalapács alá a június 14-én 17 órakor megrendezendő aukción.

Ahogy azt a korábbi aukciókon is jeleztük már, minden egyes elkelt alkotás értékét az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fenntartására és további fejlesztésére fordítjuk!

Bővebben...

Kalandozz a Vackor Várban!

Csodás erdei környezet, szabadság és rengeteg kaland vár a 2024-es nyári táborainkban!

Sok érdekes programmal készülünk, melyek által megismerheted a Nyíri-erdő növény- és állatvilágát, az erdészek és vadászok munkáját. Rengeteg játék és izgalmas időtöltés várnak Rád ötnapos Kaland táborainkban.

Csak bentlakásos táborok (hétfő 8 órától péntek 17 óráig):
•    június 24-28.
•    július 8-12.
•    július 22-26.


Napközis (8-17 óráig) és ottalvós táborok:
•    július 15-19.
•    augusztus 5-9.

Fedezzük fel együtt az erdőt, ha már elmúltál 8 éves!

A tábor folyamán az alábbi kalandokban lehet részed:
- ismerkedés az erdő növény- és állatvilágával,
- az erdész és a vadász munkájával,
- a vadászati hagyományokkal,
- túlélés a természetben,
- íjászat, kenyérsütés, kézműveskedés, és sok játék
- lombkorona- és vadászati tanösvény látogatás.

Az ötnapos bentlakásos táborok díja: 65 000 Ft/fő (26.000 Ft étkezés, 21.000 Ft szállás és 18.000 Ft program), testvérkedvezménnyel: 62 000 Ft/fő (26.000 Ft étkezés, 21.000 Ft szállás és 15.000 Ft program)

Az ötnapos napközis táborok díja: 44 000 Ft/fő (26.000 Ft étkezés, és 18.000 Ft program), testvérkedvezménnyel: 42.000 Ft, (26.000 Ft étkezés, 16.000 Ft program)

SZÉP kártyát és Kecskemét Kártyát (5% kedvezmény) is elfogadunk!

Bővebben...

A 2023-2024. évi országos közfoglalkoztatási program eredményei a KEFAG Zrt.-nél

Társaságunknál 2024. február 29-én befejeződött a 2023-2024. évi országos közfoglalkoztatási program, amelynek segítségével átlagosan 49 főnek biztosítottunk munkalehetőséget a térségben.

A program során a közfoglalkoztatottak csemetetermesztési, erdőápolási, út- és nyiladék-karbantartási munkákat végeztek, és segítették az erdei tűzpásztarendszer fenntartását. Emellett részt vettek az illegális hulladéklerakók felszámolásában, a parlagfűmentesítésben, valamint közcélú tevékenységeket láttak el a Kecskeméti Arborétumban, az erdőgazdaság által kezelt parkerdőkben és egyéb közjóléti objektumokban.

A program a Belügyminisztérium 44,5 millió forintos támogatásával valósult meg, amelyet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 7,1 millió forint önerővel egészített ki.

A KEFAG Zrt. részt vesz a 2024. évi országos közfoglalkoztatási programban is, amely 2024. március 4-től 2024. augusztus 31-ig tart. A tervezett átlaglétszám 54 fő, a Belügyminisztérium terv szerinti hozzájárulása a programhoz 52,2 millió forint.

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS a Nyíri-erdőben

A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját a Nemzeti Ünnepünk tiszteletére
2024. március 15-én, pénteken 13.45 órakor tartandó megemlékezésre.

ÜNNEPI MŰSOR

-    a Kecskeméti Városi Fúvószenekar ünnepre hangoló dallamai
-    Harangszó, Himnusz
-    Nyitray András kuratóriumi elnök megnyitója
-    Szebeni Szilvia népdalénekes ünnepi dalcsokra
-    Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszéde
-    a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája diákjainak műsora
-    Turán-Futsek Soma verset mond
-    a Kecskeméti Városi Fúvószenekar csatába hívó indulót játszik
-    „Élő történelem”
A Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület és a Kunszentmiklósi Nemzetőrök puskaropogástól és ágyúdörgéstől hangos látványos bemutatója.

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató