Erdőtelepítés

Az ország erdőterületének növelése fontos nemzetgazdasági érdek. Ennek megfelelően Nemzeti Erdőtelepítési Stratégiánk 2025-re 25%-os erdősültség elérését tűzte ki célul, ami közel 800 ezer hektár erdő telepítését teszi szükségessé. A program előrejelzései szerint térségünk, a Duna-Tisza köze mintegy 100 ezer hektárnyi új erdővel növekedhet. Ezen erdők döntő többségét magántulajdonú területeken telepítik.

Az elmúlt közel 20 évben több mint 7.000 hektár erdőtelepítést hajtottunk végre magánszemélyek részére Bács-Kiskun, Csongrád és Pest megyében. Integrációs tevékenységünk részeként – szerződéses kapcsolat alapján – az európai uniós és nemzeti támogatások elnyeréséhez szükséges termőhely-feltárási szakvéleményt, illetve az erdőtelepítés engedélyezéséhez előírt erdőtelepítési kiviteli tervdokumentációt készítünk. A magánerdő-telepítések teljes körű erdőgazdálkodói szintű bonyolítását volt leányvállalatunk, a Kiskunsági Erdő-Gazda Kft. végzi, a tervezéstől a kivitelezésig szorosan együttműködve a KEFAG Zrt. erdészeteivel, szakembereivel.

Az európai uniós támogatásra jogosult, az utolsó két évben igazoltan mezőgazdasági termesztésre használt földterületek telepítésénél, amennyiben kizáró körülmény, pl. rossz termőhelyi adottságok, ár- és belvízveszély nem merül fel, a tulajdonos által elnyert telepítési, ápolási és kiegészítő támogatás összegéért elvégezzük az erdőtelepítést, a termőhely feltárástól kezdve az erdősítés befejezéséig. A terület beerdősítése után járó jövedelempótló támogatást bérleti díjként fizetjük ki a megrendelőnek.

Részletekért érdeklődjön központi elérhetőségeink valamelyikén:

Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató