Erdőtelepítés

Az ország erdőterületének növelése fontos nemzetgazdasági érdek. Ennek megfelelően az Agrárminisztérium országfásítási programjának célja a jelenlegi 22%-ról 27%-ra növelni az ország erdősültségét, ami közel 800 ezer hektár erdő telepítését teszi szükségessé. A program előrejelzései szerint térségünk, a Duna-Tisza köze mintegy 100 ezer hektárnyi új erdővel növekedhet. Ezen erdők döntő többségét magántulajdonú területeken telepítik.
 
Az elmúlt közel 20 évben több mint 7.000 hektár erdőtelepítést hajtottunk végre magánszemélyek részére Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyékben. Integrációs tevékenységünk részeként – szerződéses kapcsolat alapján – az európai uniós és nemzeti támogatások elnyeréséhez szükséges termőhely-feltárási szakvéleményt, illetve az erdőtelepítés engedélyezéséhez előírt erdőtelepítési kiviteli tervdokumentációt készítünk. Ezen kívül vállaljuk az európai uniós pályázatok benyújtását, valamint a munkák kivitelezését is. Az erdőtelepítési munkák kivitelezése során saját csemetekertjeinkben nevelt csemetékkel tudjuk biztosítani a teljes körű munkálatok elvégzését.

A VP5-8.1.1-16 Erdősítés támogatása jogcím esetén, az utolsó két évben igazoltan mezőgazdasági termesztésre használt földterületek telepítésénél, amennyiben kizáró körülmény, pl. rossz termőhelyi adottságok (szik), ár- és belvízveszély nem merül fel, a tervezéstől a kivitelezésig mindenféle munkát vállalunk.

Részletekért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeink valamelyikén:

Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Dr. Heilig Dávid – kutatási osztályvezető-helyettes
Tel. +36-30-114-5436
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató