Nyitrai András galériát építene a Kecskeméti Arborétumba

Forrás: Hírös.index

Szerdán délelőtt az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében a KEFAG Zrt. tulajdonában álló bugaci Bucka Szállóban ünnepélyesen befejeződött az idei alkotótábor, amelynek „terméséből” egy galéria nyílt. Az ünnepségen Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt. vezérigazgatója és Nyitrai András a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Sulyok Ferenc KEFAG Zrt. vezérigazgató

A kiskunsági erdészek olyanok, mint a százlábú, ugyanis ezen a laza talajon mindenbe bele kell, hogy kapaszkodjanak, még az utolsó homokszembe is, hogy a felszínen maradjanak. Ebbe a kapaszkodásba teljesen beleillik ez az alkotótábor, hiszen nekünk erdészeknek tudnunk kell kommunikálni ennek a tájnak, ezeknek az erdőknek az értékeit.

2010-ben az alkotótábor záróünnepségén az értékmegőrzést helyeztem a középpontba a köszöntőmben, most viszont azon túllépve, ezt az alkotótábort a jövőnek szóló alkotásnak, gazdasági szemmel beruházásnak tekintem. Ez a KEFAG Zrt. részéről egy olyan befektetés, ami a jövőben többszörösen megtérül az erdész társadalom ismertségében, elismertségében.

Meg szeretném nyugtatni az alkotókat, hogy társaságunk számára megéri, hogy ezt az alkotótábort finanszírozza. Továbbá elmondhatom, hogy ezt továbbfejlesztjük, ugyanis az itt elkészült alkotásokat nem egy zárt helyen kívánjuk őrizgetni, hanem ahogyan arról a Múzeumok Éjszakáján nyílt kiállítás kapcsán elmondtam felvállaljuk azt is, hogy ezeket az értékeket transzformáljuk. Az értékeket még inkább az alföldi erdők részévé tesszük, ugyanis a Kecskeméti Arborétumban  2012-ben, létesítésének  25. évfordulójára, szeretnénk további fejlesztéseket végrehajtani.

Az itt elkészült alkotásokat meg  fogjuk hirdetni és szándékunkban áll pénzzé tenni a további fejlesztések finanszírozása érdekében. Szeretnénk, ha ezeket az alkotásokat minél többen látnák, minél többen megismernék azt a helyszínt, azt a közeget, ahol ezek a képek készültek, ugyanis azt valljuk, hogy a Kiskunság inspirál, az alföldi erdők pedig egy csodálatos idillt nyújtanak mindehhez.”

Nyitrai András a KEFAG Zrt. felügyelő bizottságának tagja a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat alelnöke


„Nagyon nagyra értékelem azt a művészetpártolást, amit a KEFAG Zrt. megvalósít. Nem akarok személy szerint kiemelni senkit a vezetőségből, de tudja azt mindenki, hogy kik azok a személyek, akik ezért az ügyért tettek, tesznek, és vélhetően tenni is fognak a jövőben is.

Ritka nagy adománya ez a nemzetnek, ha vannak ilyen gazdálkodó szervezetek, vállalatok, ahol áldoznak erre. Külön is köszönöm a KEFAG Zrt. vezetőinek ezt a missziót. És ha már szó esett itt, hogy valamiféle bővítést terveznek a Kecskeméti Arborétumnál tenni, had tegyek javaslatot, hogy legalább a bugaci kiállító terem, de inkább nagyobb méretű galériát építsenek meg, mert igaz, hogy nem a belvárosban, de nem is a világvégén, végre lenne egy oda illő galéria, ami ékesítené az arborétumot.”

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató