Tűzifa értékesítése

Tájékoztatás tűzifa-értékesítéssel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

A KEFAG Zrt.-nél a lakossági tűzifaprogram megrendelési időszaka lezárult.

A beérkezett igények kiszolgálása folyamatos. Az ellátás biztonsága érdekében kemény lombos tűzifa esetében a programon kívüli értékesítést átmenetileg felfüggesztjük. Lágy lombos és fenyő tűzifa mennyiségi korlátozás nélkül vásárolható bruttó 19 000 Ft/m3 áron a KEFAG Zrt. erdészeteinél.


 1. Ellenőrizze, hogy az Ön lakhelye a KEFAG Zrt. működési területén található-e.
A KEFAG Zrt. működési területén található települések...

2. Kérjük, válassza ki az Ön lakhelyéhez legközelebb található értékesítési pontunkat
Értékesítési pontjaink...

3. Az értékesítési pont nyitvatartási időszakában, legkésőbb 2023. április 15-ig fáradjon be értékesítési pontunkra és fizesse be igényelt tűzifája árát. Szeretnénk figyelmét felhívni, hogy csak az április 15-ig ténylegesen befizetett foglalásokat tekinthetjük érvényesnek.

4. Az április 15-ig kifizetett tűzifa rendelkezésre állásakor kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatják az átvételének pontos időpontjáról és helyszínéről. A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

5. A faanyag kifizetése és elszállítása előtt, érvényes igazoló okmányai és lakcímkártyája bemutatása mellett nyilatkozatot kell tennie az alábbi nyomtatványon, amelyet személyesen, postai úton vagy emailen kell eljuttatnia részünkre.

Befizetéskor a megrendelőnek az alábbi nyilatkozatot kell tennie...

 

Tűzifaprogram a magyar családok részére

Részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és menetéről

A kormány a tűzifával az idei télre még nem rendelkező magyar családok ellátása és a lakossági igények kiszolgálása érdekében tűzifaprogramot indított. A kezdeményezést nem szociális szempontból, hanem az energia veszélyhelyzet megoldása érdekben hirdették meg, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája innen tölthető le.

https://kormany.hu/dokumentumtar/az-egyes-erdeszeti-tarsasagok-mukodesi-teruletehez-tartozo-telepulesek-listaja

A tűzifaprogram az Agrárminisztérium 2022. szeptember 18-i bejelentése alapján veszi kezdetét az állami erdészeti társaságoknál.

 

A program keretében vásárolható tűzifa mennyisége és fajtái

Háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, de van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is.

A Tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa vásárolható; az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint.

A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott feldolgozatlan hengeres faanyag vásárolható.

 

A Tűzifaprogramban történő részvételre jogosultak

A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

Egy háztartásra vonatkozóan összesen legfeljebb 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható.

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

 

A Tűzifaprogramban vásárolt tűzifa árának befizetése, a fa átadása a vásárlóknak

Az értékesítési helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.

A működési területi lista mutatja meg azt, hogy mely település lakói melyik állami erdőgazdasághoz fordulhatnak, amennyiben élni szeretnének a Tűzifaprogram adta lehetőségekkel.

 

Letölthető listák

Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája

https://kormany.hu/dokumentumtar/az-egyes-erdeszeti-tarsasagok-mukodesi-teruletehez-tartozo-telepulesek-listaja

Értékesítési (megrendelési, befizetési) helyek országos listája

https://kormany.hu/dokumentumtar/tuzifaprogram-tuzifa-ertekesitesi-megrendelesi-befizetesi-helyek

Átvételi pontok országos listája

https://kormany.hu/dokumentumtar/tuzifaprogram-tuzifa-atveteli-helyek

Tűzifarendelet

https://net.jogtar.hu/

 

FŰTS OKOSAN! Hogyan fűtsünk tűzifával?

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató