A KZSE reklámtájfutást rendezett a Kecskeméti Arborétumban

Forrás: Hírös.index

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének a tájfutó versenye zárta a KEFAG Zrt. 2011-es Erdők-hete programsorozatát. Az előrejelzéstől eltérően verőfényes napsütés idő kedvezett a tájfutóknak. Hajnal Zsoltot az új egyesület alapítóját kérdeztük:

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületet 2011 augusztusban alapítottuk meg. Az egyesület egy ürt tölt be Kecskeméten, mert tájékozódási futó szakosztálya jelenleg nincs a városnak. Így a jelenleg is aktív és a régebben aktívan versenyző tájfutók alakítottuk az egyesületet. Nem titkolt szándékunk, hogy felélesszük ezt a korábban rendkívül közkedvelt sportágat, ahogyan ez a kilencvenes évek elejéig működött a kecskeméti MÁV-nál. Szeretnénk fiatalokkal is foglalkozni, ezért az általános iskolák 3-4 osztályaitól felfele kezdeményeztünk kapcsolatfelvételt, de a középiskolások körében is népszerűsíteni kívánjuk a tájfutást.
Az egyesület mintegy 15 taggal jött létre, akik közül Bánki Zoltán a sportági vezetést látja el, a titkári feladatokat Szabó Irén végzi, akinek a nevéhez máris köthető a Nagy Sportágválasztó szervezése. Kiszel Sándor a technikai ügyekért felel, így hamarosan egy önálló honlappal állunk elő a nagyérdemű számára.

A mai versenyen rendkívül ügyesen teljesítették az indulók a pályát, örömmel láttam, hogy a Knorr-Bremse-től és Sopronból is érkeztek erre a versenyre olyanok, akik egyszerűen kíváncsiak voltak, hogy mit csinálunk itt Kecskeméten. Hozzáteszem, hogy az arborétum a jellegéből adódóan egy a sportot és magát az arborétumot népszerűsítő verseny helyszínének kiválóan alkalmas, de azért hogy a védett növényekben véletlenül se tegyenek kárt a futók, a mai verseny egy un.: úton futás volt.

 

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató