Az erdőkkel egészségesebb és jobb világot teremtünk

2021-ben az Erdők Világnapja (március 21.) arra hívta fel a figyelmet, hogy az erdők megőrzése az egész világon az egészségünk és társadalmi jólétünk alapját jelenti.
Az erdőkkel egészségesebb és jobb világot teremtünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára.
Amíg a világban a legtöbb helyen az erdők fogyása ellen kell küzdeni, addig Magyarországon egy évszázada folyamatosan nő az erdőterület, ami az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal új lendületet kapott.

A magyar erdőgazdálkodók munkájának eredménye több mint 2 millió hektár élő erdő, az ország területének több mint egyötöde. Ezek az erdők az embereket szolgálják:
•    biztosítják az ország faellátását
•    tulajdonosaiknak megélhetést jelentenek
•    közben megőrzik a természetes és egészséges környezetet
•    védenek a klímaváltozás hatásai ellen
•    és egészséges kikapcsolódásra adnak lehetőséget.
Ezért az elmúlt években a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. az Országfásítási Program keretében az alábbi területeken végzett erdőtelepítést Bács-Kiskun megyeszerte: 2019-ben 10,41 hektár, 2020-ban 41,24 ha, 2021-ben 23,94 ha, illetve várható a program folytatása, amiben további 25 hektárt tűztünk ki célul a következő (2021. őszi - 2022. tavaszi) ültetési szezonban.

A hulladékradar applikáció beüzemelése óta 15 db illegális hulladéklerakót számoltunk fel 74 m3 elszállított hulladékkal.

A KEFAG Zrt. aktívan tesz a magyar erdők megőrzéséért és területük gyarapításáért. Tegyen Ön is az erdőkért: ültessen minél több fát, és vigyázzon minden egyes meglévőre!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató