Ágazati elismerések

Az államalapítás és Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter augusztus 18-án a Pesti Vigadóban átadta az agráriumban több évtizede kimagasló eredményeket elérő szakemberek elismeréseit.

Életfa Emlékplakett Arany fokozata

Mohácsy Dániel Társaságunk nyugalmazott fagazdasági osztályvezetője több, mint 20 éven keresztül a KEFAG Zrt. – illetve annak jogelődje – alkalmazásában állt. Társaságunknál munkájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a faanyag termelés és annak értékesítése összehangban legyen, ezáltal biztosítva a szakmai tervek teljesítését és a társaság pénzügyi stabilitását.

Mohácsy Dániel okleveles erdőmérnöki diplomáját 1954-ben kapta meg, majd az akkori Bódvavölgyi Állami Erdőgazdasághoz került kötelező szakmai gyakorlatra.

1955. január 1-től a Keletbükki Állami Erdőgazdaság dolgozója, ahol több munkakört is betöltött. Szakmailag jól képzett és nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező kollégaként ismerték meg.

1970. január 1-től a Kiskunsági Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Központjába került, mint faipari és értékesítési osztályvezető. 1975. január 1-től fagazdasági osztályvezető. Szakmai munkája során érvényesültek a technológiai és technikai elképzelések, valamint a minőségi és energiatakarékossági elvárások. Irányítása alatt a Fagazdasági Osztály minden évben eredményesen zárta az évet. Tárgyalási szintű német nyelvtudást szerzett. Munkássága során több alkalommal kiváló dolgozó kitüntetést és pénzjutalmat kapott. Társaságunktól 1991. december 31 nappal vonult nyugdíjba. Kiváló dolgozó kitüntetést kapott 1965-ben, 1969-ben és 1972-ben. Kiváló munkáért jutalmat kapott: 1980-ban és 1984-ben.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata

Székely Márta nyugalmazott gazdasági vezérigazgató-helyettes kisebb megszakítással közel 20 éven keresztül a KEFAG Zrt. és annak jogelődje alkalmazásában állt. Társaságunknál munkája nagyban hozzájárult a pénzügyi stabilitáshoz, ami lehetővé tette a termelési feladatok folyamatos és maradéktalan teljesítését, valamint a tervezett pénzügyi eredmény elérését.

Székely Márta Tasnádon született (Románia, Szatmár megye), az általános-, a középiskolai- és a felsőfokú iskoláit Romániában végezte el.

1988-ban költözött Magyarországra. A Babes-Bolyai Egyetemen (Kolozsváron) szerzett matematikusi végzettségét az Eötvös Lóránd Tudományi Egyetem honosította.

A KEFAG Zrt.-vel – illetve jogelődjével –  először 1990. január 18-tól létesített munkaviszonyt vezető számítástechnikai munkakörben, amely munkaviszonyt 1992. december 31-vel közös megegyezéssel megszüntették.

1994. február 1-től újra Társaságunk alkalmazottja lett, a pénzügyi osztályon először, mint megbízott, majd kinevezett pénzügyi és számviteli osztályvezető, később főkönyvelő és 2002. május 16-tól megbízott, 2003. január 1-től pedig kinevezett gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Munkája és családja mellett folyamatosan képezte magát, megszerezte a mester közgazdász diplomáját, mérlegképes könyvelői, okleveles könyvvizsgálói, valamint adótanácsadói szakképesítését is. Német középfokú nyelvvizsgát tett 2008-ban.

Felsőfokú román nyelvtudása, kiváló diplomáciai érzéke révén igen szoros román erdészeti kapcsolatokhoz segítette hozzá a KEFAG Zrt-t. A Maros megyei, a Krassó-Szörény megyei és Suceava megyei erdőgazdaságokkal általa kiépített kapcsolatok a mai napig működnek.

Munkásságáért kitüntetést kapott a KEFAG részvénytársasággá való megalakulásának 15. évfordulója alkalmából 2008. október 6-án.

Gazdasági vezérigazgató-helyettesi munkakörét 2012. október 31-én adta át utódjának nyugdíjba vonulása miatt.

Nyugdíjasként aktív tagja az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportjának. Figyelemmel kíséri és aktívan segíti az általa közel húsz éve Bugacon elindított Kiskunsági Alkotótáborok szervezését, melynek keretében rendszeresen érkeznek határon innen és határon túlról is festőművészek és más alkotóművészek (tűzzománc-készítők, fafaragók), hogy a varázslatos Kiskunságban merítsenek ihletet és alkotásaikkal gazdagítsák a KEFAG Zrt. objektumait.

Továbbra is szoros kapcsolatot tart fent Társaságunk aktív és nyugdíjas dolgozóival, valamint a román társerdőgazdaságokkal.

Ezúton is szívből gratulálunk kollégáink és minden díjazott elismeréséhez!

A teljes hír a díjátadó ünnepségről itt olvasható:
https://www.oee.hu/hirek/

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató