Együttműködés a TÖOSZ és az erdészetek között

Forrás: ECHO TV

Együttműködési szerződést kötött a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a 22 állami erdőgazdaság hétfőn Budapesten, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közreműködésével.
Az együttműködés célja az erdei iskolahálózat működésének hatékonyabbá tétele, a diákok környezettudatos nevelésének széles körű elterjesztése az erdei iskolahálózaton keretül, és a közcélú fogalakoztatás eredményesebbé tétele.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke az aláírást megelőzően elmondta, hogy az 1.700 települést tömörítő TÖOSZ és a 22 állami erdőgazdaság gyakorlatilag az ország egész területén jelen van, így együttműködésük kézenfekvő.

Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója az állami erdészetek és a helyi települési önkormányzatok között már eddig is meglévő kapcsolatok intézményesülését hangsúlyozta. Fontosnak tartotta, hogy a fiatalokon keresztül a szülők és az idősebb korosztály is megszólítható a vidéki településeken. Schmidt Jenő hozzátette: az együttműködés, ami most szerződéses formában is létrejött a TÖOSZ és az állami erdőgazdaságok között semmiféle anyagi terhet sem jelent egyik fél számára sem.

Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: az erdei iskolákban fontos gyakorlati ismeretekhez juthatnak a fiatalok közvetlen környezetükről.

Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Zöldbank Főigazgatóság ügyvezető igazgatója korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a múlt évben az állami erdőgazdaságok árbevétele elérte a 78 milliárd forintot. Az adózás előtti eredmény pedig 1,4 milliárd forintot tett ki. Az idén a cél a szinten tartás, illetve a munkahelyek megőrzése.
MTI

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató