Miniszteri Elismerő Oklevél

kitüntetésben részesült Rostás Róbert

az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából

Rostás Róbert kerületvezető erdész a KEFAG Zrt.-nél több mint 44 éven keresztül végzett folyamatosan magas színvonalú tevékenységéért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Nagy István, agrárminisztertől.

Szakmai életútja
Rostás Róbert 1959-ben született Jánoshalmán. Édesanyja Mészáros Terézia bérelszámoló, édesapja Rostás István fahasználati műszaki vezető a Kiskunsági Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Jánoshalmi Erdészeténél. Gyermekkorától fogva az édesapja munkahelyén szeretett volna elhelyezkedni, mert a tradíció mellett intenzíven érdeklődött az alföldi erdőgazdálkodás, különösen annak fagazdasági és gépesítési ágazata iránt.
Szakközépiskolai érettségi bizonyítványát és erdésztechnikusi végzettségét a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában szerezte meg 1978-ban.

Rostás Róbert szakmai útja és élete minden szállal szervesen kapcsolódik a KEFAG Zrt.-hez és jogelődeihez, az alföldi erdőkhöz, Kéleshalom-Illancs homokbuckáihoz.
1978-ban kezdte meg munkaviszonyát a Kiskunsági Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Jánoshalmi Erdészeténél a Kiserdei kerületben, mint erdészgyakornok. 1981. december 1-től a Kéleshalmi kerület - áthelyezés miatt megüresedett- kerületvezetői beosztásába nevezték, ahol a mai napig (!) is dolgozik.

Édesapja révén, aki fahasználati műszaki vezetőként dolgozott az erdészetnél, gyermekkora óta a természet, az erdő varázsában élt. Együtt nőtt fel az alföldfásítás hatására egyre szaporodó, vele szinte egykorú környékbeli erdőkkel.
Rostás Róbert a Kéleshalom-illancsi homokbuckákat és futóhomokot is magába foglaló kerületében, a termőhely támasztotta nehéz körülmények között az eltelt 44 évben magas szakmai színvonalon és eredményesen végzi a komplex erdőgazdálkodói tevékenységet. Erdészkerületében – mely 1561 hektáron terül el – évente átlagosan 6000 m3 faanyag szakszerű letermelésért felelős, valamint gondoskodik az erdőfelújítások magas szakmai színvonalon történő elvégzéséről, melyek évente átlagosan 40 hektárt tesznek ki.
A szakmai tudását és tapasztalatait felhasználva, kerületvezetői feladatainak eleget téve, több száz hektár sikeres, nagyrészt kivitelezéses erdőtelepítés közvetlen szakmai irányítását is ellátta az erdészet vonzáskörzetében. A sokrétű feladati mellett a szakmai tudásának és tapasztalatainak átadását is magas szinten sikerült megvalósítani a fiatal szakemberek mentorálásával.
A tevékenysége maradandó értéket hozott létre és példaként szolgál a jövő nemzedék számára.

Gratulálunk Kollégánknak és minden díjazottnak a kitüntetéshez!
https://fataj.hu/

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató