Alföldi Erdőkért Emlékérem kitüntetésben részesült Tóth Attila erdészeti igazgató

2023. november 10-én a Lakiteleki Népfőiskolán rendezte meg Kutatói Napját az Alföldi Erdőkért Egyesület, ahol 5 másik társával együtt emlékérem kitüntetésben részesült kollégánk is.

Tóth Attila a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán megszerzett friss diplomásként került gyakornoki munkakörbe 1992. szeptember 1-én a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. jogelődjénél, az akkori Kiskunhalasi Erdészetnél.

1994. szeptember 1-től a Kelebiai Erdészet fahasználati műszaki vezetője, majd 1998. október 1-től napjainkig erdészetvezetője, illetve 2005-től erdészeti igazgatója a Dél-Kiskunsági Erdészetnek.

1996. január 1-től tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek. Az OEE 2021-ben megvalósított 151. Vándorgyűlés nagy sikerű kelebiai szakmai programjának irányítója, vezetője.

Vadgazdálkodási bizottsági tagja az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezetének és a Bács-Kiskun Vármegyei Vadgazdálkodási Tanácsnak is.

Vezetői tevékenysége során minden igyekezetével arra törekszik, hogy az irányítása alá tartozó üzemegység területén a termőhely adta lehetőségek keretein belül az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás optimális összhangban legyen. A KEFAG Zrt. általa irányított Dél-Kiskunsági Erdészetének tudatos és szakszerű vadgazdálkodási tevékenysége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a csupán 35 éves múltra visszatekintő Balotaszállás-kelebiai dámvadállomány környezetének és a genotípusának kölcsönhatásában mára egy nemzetközileg is elismert populáció jöjjön létre, amely a vármegyei értéktárba is felvételt nyert. Mindezen eredmények bemutatására hívta életre, és rendezte meg már 12. alkalommal a térségi trófeaszemlét, amelynek keretében a KEFAG Zrt. Kelebiai és Mélykúti vadászterületein kívül lehetőséget teremtett a térségi vadgazdálkodók megjelenésére is.

Közvetlenül Magyarország déli határa mentén teljesítve szolgálatát, mindig kiemelt figyelmet fordít a határőrizeti szervekkel való jó kapcsolat és együttműködés megteremtésére, amellyel komoly segítséget nyújt a térségben tapasztalható irreguláris migrációs tevékenység megfékezéséhez.

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezetősége és kollektívája ezúton is gratulál Tóth Attila erdészeti igazgató úrnak a részvénytársaságnál ez idáig végzett kimagasló szakmai munkája és példamutató vadgazdálkodási teljesítménye alapján az Alföldi Erdőkért Emlékérem odaítéléséért!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató