Az Utazás kiállításon népszerűsítettük szálláshelyeinket

Forrás: hiros.index.hu

A Bács-Kiskun megyei „vadász és erdőturizmus” egyik legnagyobb képviselője a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2012-ben is közös standon jelent meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal és a bugaci Karikás Csárdával. Az ifjúsági táborairól híres Vackor Vár Erdei Iskoláról és az újra a Társaság kezelésébe került kelebiai vadászházról Makra Zsuzsannát, a KEFAG Zrt. PR referensét kérdeztük:

A turisztika értelemszerűen nem a főtevékenysége a KEFAG Zrt-nek, hiszen alapvetően egy erdőgazdaság vagyunk, mégis fontos számunkra a közjólét és a turizmus. Erdeinkben és az idén 25 éves Kecskeméti Arborétumban kirándulók tízezrei fordulnak meg, emellett számos szálláshellyel is rendelkezünk, ahol a pihenni vágyók erdei környezetben szabadulhatnak meg a nagyvilág zajától és a hétköznapi gondoktól.

Különböző szintű szálláshely szolgáltatással állunk a vendégeink rendelkezésére, így például a Lakitelek melletti Tőserdő Kastélyüdülőnk egyfajta kulcsos-ház jelleggel várja a családokat, kisebb baráti társaságokat, vagy Bugacon a Bucka Szálló és Oktatási Kabinet rendezvények szervezésére alkalmas, míg a Bugaci Vadászház a vadászatot kedvelők és az igényesebb vendégek visszatérő „otthona”. Egyedülálló a Bucka Szálló tőszomszédságában lévő Alföldfásítási Múzeumunk, amely az alföldi erdőtelepítések elmúlt évtizedeibe ad betekintési lehetőséget.

Ezen kívül Kelebia térségében, Tompán – közvetlenül az erdészet szomszédságában – üzemeltetjük a Sáskalaposi Vadászházat, ahol ugyan alapvetően vadászvendégeket fogadunk, de a vadászati szezon végeztével szívesen látunk családokat is.

 

A KEFAG Zrt. legnagyobb turisztikai jelegű attrakciója pedig a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben lévő Vackor Vár Erdei Iskola, ahol óvodás, általános- és középiskolás csoportokat várunk erdei iskolai foglalkozásokra a félnapostól akár az ötnapos bentlakásos programokig. Itt a kis vendégek természetes környezetben ismerkedhetnek növényekkel, állatokkal, erdővel, vagyis egy kicsit más szemszögből tapasztalhatják meg a környezetismeret/biológia órán tanultakat. Természetesen az erdei iskolában szakképzett kollégák segítik a pedagógusok munkáját, így nem csak a gyerekek, de a tanáraik is tanulhatnak és nem utolsó sorban mindannyian felüdülve, kipihenten utaznak haza.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató