Hőség és TŰZGYÚJTÁSI TILALOM! - Óvjuk együtt erdeinket!

2012. június 20-án ismét általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a BKMI Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Bács-Kiskun megyében!
Ezúton kérjük a kirándulókat, táborozókat, arborétum- és erdőjárókat, hogy még a kijelölt tűzrakó-helyeken se gyújtsanak tüzet, s kerüljék a dohányzást természetjárás közben!

Nemcsak egy eldobott cigarettacsikk, hanem a felelőtlenül eldobált szemét is (pl. üveg) okozhat tüzet erdeinkben, ezért a KEFAG Zrt. április 21-én, a Föld Napja alkalmából nagyszabású szemétszedési akciót szervezett, melynek eredménye számokban:
Kecskeméttől Tompáig, Dunaföldvártól Lakitelekig 33 helyszínen - 420 fő - 650 mázsa szemetet gyűjtött össze, melynek költség vonzata (az önkéntes munkán túl) több mint 500 000 Ft volt.
A 308 fő közfoglalkoztatottal 61 alkalmazott és 51 önkéntes dolgozott együtt erdeink és az utak mentének megtisztításán.
Az általános szemétszedésen túl Orgoványon nagyszabású együttműködéssel (vadászok, off-roadosok, iskolások, önkormányzati- és erdészeti dolgozók) teljes vadlerakókat is felszámoltak.

Szemétszedő egységek és helyszínek:

Bugaci Erdészet:
Tázlár, Kiskunfélegyháza, Harkakötöny, Orgovány, Kömpöc, Bugac, Móricgát, Bócsa

Császártöltési Erdészet:
Volt Imrehegyi szeméttelep környéke, Soltvadkert - Pirtó közötti utak mentén, Császártöltési Parkerdő, Kiscsala - Középcsala közötti út mentén, Császártöltés - Kéleshalom közötti út mentén, Hajós - Jánoshalmi út mellett, volt jánoshalmi szeméttelep környéke, Jánoshalmi csemetekert és az érintett vasútvonal mellett, Kunfehértó Városerdő

Dél-Kiskunsági Erdészet:
Tompa (Sáskalapos), Kiskunhalas (Alsószállás, Zsana, Bogárzó), Balotaszállás (Jánostelek, Kisszállás), Kisszállás (Tüskös), Kelebia (Darvas, Fődijárás), Mélykút (Tinójárás)

Észak-Kiskunsági Erdészet:
Kecskeméti Arborétum, Lakitelek, Kerekegyháza, Ágasegyháza, Szalkszentmárton, Solt, Kunadacs, Szabadszállás, Kunbaracs, Nyíri erdő

Juniperus Parkerdészet:
Csalánosi Parkerdő

A KEFAG Zrt. vezetősége ezúton is köszöni az önkéntesek, az érintett önkormányzatok, valamint saját dolgozóinak aktív közreműködését, és ezúton mond köszönetet azon hulladéklerakó helyeknek, melyek INGYEN befogadták az általunk bezsákolt szemetet (Balotaszállási-, Csongrádi-, Kelebiai-, Kiskunhalasi- és Mélykúti Hulladéklerakó)!

Makra Zsuzsanna
PR referens

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató