Kecskemét is kiállítja...

...ha nem is "nyalka verbunkját", de a KEFAG Zrt. turisztikai kínálatát, s a környezet védelméhez kapcsolódó látnivalóit

A tél végének közeledtével, március elsején a kecskeméti TERMOSTAR Kft. nemcsak "becsomagolta a telet", hanem konferenciát szerveztek "Hogyan csökkenthető az energiaköltség?" címmel. A konferenciához kapcsolódóan  a KEFAG Zrt. munkatársai a Kecskeméti Arborétum és a Vackor Vár Erdei Iskola által nyújtott szolgáltatások bemutatásával ismertették meg az érdeklődőket a környezetvédelem-, s az energia hatékony felhasználási lehetőségeivel. Sok-sok kíváncsi (nem csak gyermek) kéz simította végig a különböző fafajtákat, s tudhatta meg a hogy milyen energetikai következményei vannak pl. egy kanál előállításának, ha az fémből, műanyagból avagy fából készült.
http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/hogyan-csokkentheto-az-energiakoltseg

Tudta ezt?

Egy acélkanál előállításakor 27-szer több CO2 szabadul fel, mint egy fakanál esetén!
Az erdő növekedése során nagy mennyiségű CO2-t képes megkötni!
A fa természetes és folyamatosan megújuló energiaforrás!
A fatermékek előállítása és megsemmisítése is környezetbarát!
Az élőfa a levegő CO2-t megkötve építi fel saját testét!
Az élőfák 1 kg fatest előállításához 18000 kJ napenergiát használnak fel!
A fa elégetésekor, energiacélú felhasználásakor nem keletkezik többlet CO2!
A fák hosszútávon képesek tárolni a CO2-t!
Védd a klímát: használj fát!
Egy fakanál előállításához szükséges energia töredéke egy műanyag kanáléhoz képest!

Társkiállítóként jelen voltunk a budapesti Utazás Kiállításon 2013. február 28. - március 3. között.a Bugacpuszta Kft-vel és a Kiskunsági Nemzeti Parkkal közös standon.
Népszerűsítettük nemcsak saját szálláshelyeinket, hanem a magyar állami erdőgazdaságok közös lapja -  "A mi erdőnk" magazin - "Vendégcsalogató hagyományok Bács-Kiskunban"című írással az "Alföld tengersík vidékit" is.

Március 8-9-én TOUREX UTAZÁS KIÁLLÍTÁS és vásár a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban (Deák Ferenc tér 1-3.) A Vackor Vár Erdei Iskola és a Kecskeméti Arborétum munkatársai játszóházba várják a kicsiket, s a játékos kedvű felnőtteket a kiállítás teljes időtartama alatt (mindkét nap 9-18 óráig).

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató