Árvízi védekezés

A KEFAG Zrt. munkatársai is segítenek a solti gáton

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. is aktívan kiveszi a részét a dunai árvíz elleni védekezésben. Több százezer homokzsákot töltöttek meg helyiek és a KEFAG Zrt. dolgozói az utóbbi két nap során. A munkálatok továbbra is zajlanak a solti gáton, ahol az ÖKOPAL Raklap Üzem saját, strapabíró raklapjain gyűlik folyamatosan a rengeteg telített homokzsák. Társaságunk raklap üzemeiből (ÖKOPAL Raklap Üzem és Bugaci Fűrész Üzem), a Juniperus Parkerdészetből, az Észak-Kiskunsági Erdészetből, az Erdészeti Szaporítóanyag Termesztési Központból és a helyi lakosság lelkes segítőiből összegyűlt segítő csapathoz a héten az ország más részéről is – Budapest, Kaposvár - csatlakoztak önkéntesek.
Minden önkéntesnek és dolgozónknak ezúton is köszönjük aktív részvételét, a védekezésben nyújtott pótolhatatlan szerepét!

 

Társaságunk Solt térségében 60 fő saját dolgozóval, 100 fő közfoglalkoztatottal és 50 fő vállalkozóval segíti a munkálatokat, melyhez az erdőgazdaság 7 db terepjárót, 4 db mezőgazdasági vontatót, 1 db lánctalpas dózert, 1 db trailert, 3 db tehergépkocsit, 6 db raklap termelésben használt homlokrakodót és 4 db személyszállító buszt biztosít. A Duna árterében 1059 ha általunk kezelt erdő került elöntésre. Az erdősítésekben keletkező károkról jelenleg még nincs információnk. Fentiek mellett az árvíz veszélyezteti a KEFAG Zrt. Solti Csemetekertjét, a csemetekerthez tartozó épületeket, berendezéseket, valamint a 42 ha területen lévő erdészeti és mezőgazdasági kultúrát, melyet a töltéserősítésekkel próbálunk megvédeni.

"2013. június 10-én 6 és 14 óra között 186 ember, 7 szállítójármű és 4 erőgép dolgozott a solti Duna azon 2 km-es szakaszán, amelyet a KEFAG Zrt. dolgozói és önkéntesek védenek. A töltés a magas vízállás miatt átázott, ezért a szivárgások megakadályozására ezen 8 óra alatt 200 ezer homokzsákot töltöttünk meg és építettünk be. A munkát komoly zivatarok nehezítik, de a védekezés 3 műszakban a víz visszavonulásáig folyni fog."

dr. Bárány Gábor
kutatási osztályvezető-helyettes

 KEFAG Zrt. Solti Csemetekert nagyobb térképen való megjelenítése

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató