Kis gesztus, nagy ajándék – KEFAG Zrt megajándékozta a Nyíri úti iskolát

Forrás: bacsmegye.hu

Egyfajta parkosítással ajándékozta meg a KEFAG Zrt a kecskeméti Nyíri úti iskolát, amely parkosításra december 12-én délelőtt került sor – tudtuk meg Siposné Mónikától a Kecskeméti Arborétum vezetőjétől.

A Nyíri úti iskolát szerette volna a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. megajándékozni, tulajdonképpen egy parkosítással, mert itt nem csak növényeket kapnak, hanem el is ültetjük azokat. Ezek a növények a Juniperus Parkerdészetből származnak és a helyi kolléganővel, Juuhászné Magdolnával közösen megbeszéltük korábban, hogy milyen fákat szeretnének és hová szeretnék azokat ültetni. Ennek kapcsán tanácsot adtam nekik, hogy itt mi az ami idevaló és bírja a környezetet és Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt vezérigazgatója engedélyezte ezeknek a növényeknek az ajándékozását a Juniperus Parkerdészetből ide a Nyíri úti iskolának és most a KEFAG Zrt dolgozóival és vállalkozókkal ezt most elültetjük.

Nyolc facsemetét, tizenhárom cserje és öt fenyő kerül elültetésre. Sokan azt gondolják, hogy télen nem lehet növényt ültetni, de szabadgyökerű facsemetét lombhullatástól – lombfakadásig lehet ültetni, amikor nem fagyos a föld. Még mínusz 4-5 fokig is lehet ültetni, mert akkor is csak a talaj felső része van megfagyva, így az erdőültetéseket ilyenkor is végzik.

Jó barátságba is kerültünk a kolléganővel annak kapcsán, amikor ősszel a két hinta letelepítését terveztük az arborétumba az itt elhelyezett nagy teherbírású hintát tekintettük meg. Így az arborétumban is nagy teherbírású hinták lettek letelepítve, azért, hogy a kisegítő iskolás gyerekek is hintázhassanak ott, mert eddig nálunk csak gyerekhinták voltak kihelyezve.

 

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató