Kara Miklós nyugalmazott császártöltési erdészeti igazgatónk új pozícióban

Munkájához ezúton is sikereket kívánunk!

Forrás: kecskemeti_hirhatar.hu

Tavaly novemberben választották meg az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnökének a 62 esztendős Kara Miklóst. A császártöltési vadász – mondhatni – első nyilvános szereplése pénteken (január 17-én) a XXIV. Horgász és Vadász Napok kecskeméti megnyitóján volt. Itt adott interjút a Kecskeméti Hírhatárnak.

Az apostagi születésű Kara Miklós Kecskeméten, a piaristáknál járt középiskolába, majd az érettségit követően 1975-ben Sopronban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-nél (KEFAG) 1979-től egészen a tavaly történt nyugalmazásig dolgozott: 31 éven keresztül volt a Császártöltési Erdészet igazgatója. Nős, négy felnőtt lánya van, a Jánoshalmi Vadásztársaság tagja. Édesapja vadász volt, ő pedig 1975-től kezdve vadászik. Eddigi legnagyobb zsákmánya egy gím szarvasbika volt, melynek 6,2 kilogrammos agancsát nem mondja kapitálisnak, azonban rögtön hozzáteszi: „Nekem a legcsodálatosabb volt!”

- Meglepetésként ért tavaly nyáron, amikor első alkalommal megkerestek azzal, hogy vállalnám-e az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete elnöki tisztét – mondja. – Munka mellett egészen biztosan nemet mondok, mert azért ez egy egész embert kívánó, felelősségteljes feladat. Amiről úgy gondoltam, hogy ha elvállalnám, akkor tisztességesen kell végeznem. De miután a megkeresésemkor már tudtam, hogy novemberben nyugdíjba fogok menni, ezért elvállaltam, mert kicsit stresszelt is a gondolat, hogy mit fogok majd csinálni nyugdíjasként. Utólag most már azt mondom, hogy nem bántam meg a döntésemet.

Kara Miklós Császártöltésen él, azonban elnökként nem minden nap kell megjelennie a kamara kecskeméti irodájában. Hozzáteszi: a napi feladatokat Miklós Károly, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének titkára illetve az adminisztrátor látják el. Nem sokkal a megválasztása után már döntöttek arról, hogy 2014-ben nem rendezi meg a korábban hagyományos vadászbálat az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, viszont a szeptemberi megyei vadásznapot mindenképpen megtartják. Az egynapos, látványos esemény helyszínéről tavasszal fognak majd dönteni.

- Az biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően, a vadásztársadalomhoz méltóképpen lesz 2014-ben is megrendezve Bács-Kiskun megyében – fejezte be az interjút Kara Miklós.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató