A zord időjárás ellenére "nagytakarítottunk"

Az Erdők Nemzetközi Napja (03.21.) alkalmából erdőtakarítási akciót szerveztünk 2014. március 24-re.
Bács-megye szerte 47 helyszínen 100 önkéntes segítette Társaságunk 71 fő alkalmazottját és 260 közfoglalkoztatott dolgozónkat. Az erdőkben, utak mentén összeszedett szemét becsült mennyisége 200 mázsa, valamint 40 m3 konténerbe gyűjtve. A szemét egy részének hulladéklerakókba szállítása saját gépjárművekkel történt, a kecskeméti- és Felső-bácskai szeméttelepeknek fizetett összeg 360.000 Ft. Itt köszönjük meg az alábbi hulladéklerakó helyeknek az általunk összegyűjtött szemét INGYENES befogadását: Balotaszállás, Csongrád, Izsák-Com Kft., Kelebia, Kiskunhalas, Mélykút.

A  Kecskeméti Arborétum sétányait, kerítésének mentét, valamint az „Egymilliomodik hektár" Parkerdőt a Porta Egyesület és a Wojtyla Ház aktivistáival szabadítottuk meg az elejtett, szélfútta, ill. illegálisan lerakott szeméttől.

A Kápolnák útja túraútvonalon - a Kecskeméti Arborétumtól a Vackor Vár Erdei Iskoláig (11,5 km) kb. 25 zsák/2 púpos terepjáró platónyi szemetet szedtünk össze 4 központi dolgozó és 3 lelkes önkéntes (ÉDOSZ Kinizsi) közreműködésével. Az illegálisan lerakott "szeméthegyeket" KMJV Városüzemeltetési Osztálya fogja markolókkal összeszedni a napokban.

A Csalánosi Parkerdőt a Juniperus Parkerdészet munkatársai a Közterület-Felügyelet lelkes dolgozóival közösen "tették tisztába".

A Bugaci Erdészethez tartozó Tázláron 60 önkéntes dolgozott együtt kollégáinkkal.

A Császártöltési- és Észak-Kiskunsági Erdészet kerületeiben, valamint a Dél-Kiskunsági Erdészetnél kollégáink jeleskedtek az erdőtakarításban.

Ezúton is köszönjük az aktív közreműködést Mindenkinek!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató