Megjelent a Kékvándor

forrás: www.turistamagazin.hu

Burger Barna fotográfus most megjelent, Kékvándor című kötete minden tekintetben rendhagyónak mondható: szubjektív módon mutatja be az Országos Kéktúrát; útleírás, valamint fotóalbum egyben, és a sorok közül filozofikus gondolatok köszönnek vissza. A könyv bemutatóján a megismételhetetlen kalandról, az élmények formába öntéséről és Rockenbauer Pál örökségéről is szó esett.

Burger Barna frissen megjelent kötete sokak érdeklődésére számot tartott; a közönség soraiban helyet foglaltak például a kultikus sorozat, a Másfélmillió lépés Magyarországon stábtagjai is. Nem véletlenül, hiszen Barnát éppen az említett filmek ösztönözték arra, hogy nekivágjon a Kéktúrának.

A Másfélmilló lépés Magyarországon sorozat stábja és Burger Barna

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál igazgatója, aki maga is kötődik a túrázáshoz és a természethez, nyitóbeszédében kifejtette: a Kékvándor talán az első méltó próbálkozás, amely Rockenbauer Pál nyomdokába érhet, hiszen alázattal közelít a témához.

Burger Barna bevallotta: természetesen nem volt mindig könnyű, sőt, sokszor az is megfordult a fejében, hogy egyszerűen visszafordul, ám olyankor erőt vett magán, és folytatta az utat. A kellemetlen élmények – mint az esőben, sárban való csúszkálás – visszatekintve aztán felértékelődtek. A kötet elkészítésében és az élmények, gondolatok szavakká formálásában Kőrösi Zoltán író volt Barna segítségére. Elárulták: egy-egy történet megbeszélése gyakran 3-4 óráig is eltartott. A teljes kötet szöveges részének létrehozása összesen körülbelül másfél hónapot vett igénybe.

Rockenbauer Zoltán, Forgách András író, Kőrösi Zoltán író, Burger Barna fotográfus és Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója a könyvbemutatón

A bemutatón Rockenbauer Zoltán művészettörténész is jelen volt, aki édesapja érdemeiről mesélt. Kifejtette, érdekesnek találja, hogy a legtöbben éppen a filmsorozat kapcsán ismerik Rockenbauer Pált, holott apja a Déli-sarktól a Góbi-sivatagig bejárta a világot.

Kiállítás Burger Barna képeiből a Design Terminálban

Most 3 napon át virtuálisan Te is bejárhatod az Országos Kékkör 3 túráját Burger Barna gyönyörű fotói segítségével, amelyeket két év alatt készített a legendás kék úton. Haladj a helyszínek között igazolólapoddal, gyűjtsd a pecséteket, hogy a végén az élmény mellett egy Turista Magazinnal térhess haza! A mobil pavilonban azt is láthatod, hogyan tette meg a másfél millió lépést Magyarországon Rockenbauer Pál és Sinkó László forgatócsoportja 35 évvel ezelőtt. Az emblematikus sorozat részeit a Dél-dunántúli Kéktúra képei között, babzsákokon ülve nézheted.

A kiállítás december 5-7 között (egész hétvégén) 10 órától 18 óráig a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.) tekinthető meg.

Burger Barnával készült interjúnkat itt olvashatod!

A programról bővebben itt találsz információt!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató