Soha nem látott dámszarvas trófeák a Vackor Várban

forrás: kecskemetitv.hu

Az elmúlt 3 év 25 legértékesebb és legkülönlegesebb dámszarvas trófeáját állították ki múlt hét csütörtökön a Nyíri erdei Vackor Várban. A KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági Erdészete kezelésében lévő több mint tízezer hektáros területet egyre több hazai vadász fedezi fel, az éves kilövések felét a dámszarvasok adják.

A vadászkürt hangja kivételesen nem a vadászat kezdetét jelentette múlt hét csütörtökön a Nyíri erdei Vackor Várban. Ekkor állították ki az elmúlt 3 évben kilőtt dámszarvasok trófeái közül a 25 legértékesebbet. Eddig soha nem látott trófeákat láthattak a vendégek. Mint elhangzott az éves kilövések, azaz a 785 nagyvadból 54 százalékot adnak a dámszarvasok.  A mustrán a KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági Erdészete kezelésében lévő, folyamatosan fejlődő több mint tízezer hektáros vadászterületeken kilőtt, dámlapátjait mutatták be. Nyolc-nyolc arany és ezüst, valamint 9 bronzérmes trófeát. A kilövések nagy száma azt mutatja, egyre több vadász fedezi fel a terület értékeit.

„A vadászvendégek kezdik felfedezni ennek a tájnak a varázsát, a gyönyörűségét. Emellett jól megközelíthető helyen, az ország közepén itt egy vadászterület. A hazai vadászok egyre jobban felfedezik és megismerik az ebben rejlő lehetőségeket” - mondta el Sulyok Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt vezérigazgatója.

Gyönyörű és meghitt, egy igazi gyöngyszem az Észak-Kiskunsági Erdészet- ezt mondta Szabó Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadászati főosztályvezetője csütörtökön. Szerinte az erdészet fejlődése szembetűnő.

„Amit lehet, itt szakmailag nagyon nagy előrelépéssel kezdenek kihozni a kertészeti gazdálkodásból is. Az érmes arányok magukért beszélnek. Nagyon komoly lépés volt az, hogy tényleg visszakerüljön a kertben is az erdőgazdaság a gazdálkodás élére és egy nagyon komoly szakmai munkát végeznek” - nyilatkozta Szabó Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadászati főosztályvezetője.

A megnyitón elhangzott, nevezetes, szakrális hely a Nyíri erdőnek ez a területe, hiszen itt van a Szent Hubertus kápolna és az 1848-as emlékhely is. Az erdő ettől függetlenül is rendkívüli hagyományokkal rendelkezik, melyben a Pusztavacsról több mint száz éve ide érkező dámok kiváló élőhelyet találtak.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató