A FÖLD NAPJA - 2015. április 22.

Három helyszín - három program

9-13 óráig

A KEFAG Zrt. munkatársai évről-évre aktív közreműködői  a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ (Hírös Agóra) "Föld-napi Játszóház" programjának. Idén az Év madara, a Búbos banka, a talaj és az erdő talajszintjén élő emlősállatai voltak a témáink.
"Mint mindig, idén is nagy-nagy örömmel fogadták a gyerekek és persze a pedagógusok is a Juniperus Parkerdészet ajándékát, a fehér virágú gyöngyvesszőt (spiraea japonica albiflora). Többen beszámoltak arról is, hogy az előző években ültetett növények, bokrok szépen cseperednek. 2015-ben 659 gyermek vett részt a játékokon, 15 óvodás- és 13 kisiskolás csoport."

Több fotó: www.facebook.com

15 órakor

"Veszélyben a Föld!"

címmel hirdetett pályázatot a Kecskeméti Katona József Színház a "Cirkuszkocsival a sarkvidéken" című színielőadása kapcsán. A rajz- és irodalmi pályázat témája: Hogyan óvnád meg városodat, kedvenc helyeidet, állataidat a jövőben, ha a globális felmelegedés túlzott méreteket öltene? A KEFAG Zrt. a rajzpályázat I. helyezettjeinek biztosított ajándékcsomagot, melyet a Föld Napján, április 22-én az ünnepélyes díjátadón kollégánk át is adott a jelenlévő győztesnek.

Több fotó: www.facebook.com

17 órától

"Virágzó tavasz" - túra a Kecskeméti Arborétumban

Sipos Istvánné Mónika, arborétumvezető a tőle megszokott dinamikus tempóban vezette a növényvilág iránt érdeklődőket, és osztott meg velük hasznos információkat az arborétum éppen virágzó fáiról, cserjéiről.

Több fotó: www.facebook.com

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató