Belügyminisztériumi kitüntetés

2015. április 29-én tartotta meg hagyományos tűzoltónapi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen megemlékeztek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, valamint az ilyenkor szokásos elismeréseket vehették át az arra érdemesek.

A Katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Antal Zoltánnak, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdőőrzési felügyelőjének.

2007 óta minden évben több alkalommal közös Erdőtűzoltási és Terepvezetési Navigációs Gyakorlaton vesznek részt Bács-Kiskun megye tűzoltói és a KEFAG Zrt. erdészei Antal Zoltán vezetésével, hogy egy valódi erdőtűz esetén könnyen-gyorsan tudjanak tájékozódni az erdőkben, és rutint szerezzenek a nehezen járható (homok) terepi viszonyok között. A gyakorlaton résztvevőknek minden alkalommal - bójával jelölt - feltételezett tűzfészkeket kell megtalálni a „riasztást” követő helyszínre érkezéskor megadott GPS koordináták és erdőtérkép használatával.


A 2014-es gyakorlatról az ECHO TV Hazai Vadász magazinműsorban összefoglaló is készült:

www.youtube.com

www.youtube.com

Kollégánk előző elismerései:

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató