2016 az Országos Erdészeti Egyesület 150. jubileumi éve lesz

A jubileumi évben megmutatjuk a hazai erdőgazdálkodás valós arcát. A szakmájukat hivatásként szerető, az erdei életközösség minden elemét ismerő és tisztelő szakembereket. Az egyesület másfél évszázadra visszanyúló hagyományait és tevékenységét, amellyel elődeink létrehozták a magyar erdőgazdálkodást, a természetvédelem kezdeteit jelentő törvényektől kezdve, a szakemberképzésen át, az egész közösség tudatos társadalmi felelősségvállalásáig.”

www.oee.hu

 Az Országos Erdészeti Egyesület levélben fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez az állami erdőgazdaságokkal kapcsolatos vizsgálatok ügyében.

www.oee.hu

Az Országos Erdészeti Egyesület levélben fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez az állami erdőgazdaságokkal kapcsolatos vizsgálatok ügyében. Az Egyesület a vizsgálati megállapítások kezelésében, és a sajtóban megjelent megalapozatlan támadások után, a szakma megítélésének helyreállításában kérte a miniszter segítségét.

Az állami erdőgazdaságok működését az Állami Számvevőszék és a KEHI egyaránt vizsgálta. Az ÁSZ vizsgálatai érdemi negatívumot nem tártak fel a vagyongazdálkodásban, az állami vagyon gyarapodását, megfelelő kezelését állapították meg. Fő problémaként felmerült a vagyonkezelői szerződések ideiglenes volta, azonban ebben a kérdésben a mindenkori tulajdonosi joggyakorló és az erdőgazdálkodók közös feladatát fogalmazza meg a jelentés. Fentiek ellenére a sajtóban a valós megállapításokat jelentősen torzító, a cégcsoportot alaptalanul negatív színben feltüntető hírek jelentek meg.

A média még sarkosabban alkotott véleményt a KEHI vizsgálatának kiszivárogtatott elemeivel kapcsolatban - miközben a vizsgálat még zajlik, és arról jelentés még nem került nyilvánosságra.

A közvélemény felé így kialakított torz kép az egész államerdészetet alaptalanul negatív színben tünteti fel, a cégcsoportnál becsülettel dolgozó több ezer szakembert méltatlan helyzetbe hozta.

Az állami vagyonnal évtizedek óta felelősen gazdálkodó, azt hivatásszerűen megőrző és folyamatosan gyarapító erdészek érdekében emelt szót az Országos Erdészeti Egyesület. Levelében bemutatta a miniszternek a jelentések által is kirajzolt valós képet, és a tények alapján, az állami erdőkezelésbe, az erdészek munkájába vetett bizalom megerősítését kérte.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató