Madarak és fák napja a Kecskeméti Arborétumban

Madarak és fák napja a Kecskeméti Arborétumban

Ragyogó napsütésben 540 iskolás- és 150 óvodás részvételével sikeresen lezajlott a Madarak és fák napi program a Kecskeméti Arborétumban 2011. május 10-én.

„1902-ben, Párizsban az európai országok egyezséget kötöttek a hasznos szárnyasok védelmének érdekében. Az 1996. évi LIII. természetvédelmi törvény 64. § (3) szerint „Minden év május 10-e a Madarak és Fák Napja. Hazánkban – a világon elsőként - Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben.”

1995 óta közösen szervezi a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ezt a megemlékezést, mely évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend Kecskemét város iskoláiban.

Az idei évben már az óvodások is nagy számban csatlakoztak a programhoz, akiknek az Ifjúság Úti Óvoda nevelői biztosítottak izgalmas 1-1órás játékos sétát az Arborétumban.

A 21 általános- és középiskolás osztály 5 állomáson ismerkedhetett az év madarával (Széncinege), s más – a gyerekzsivaj elől a lombok közé bújt élő madár helyett - kitömött madarakkal (egerészölyv, nagy fakopáncs, zöldike, zöldküllő, meggyvágó). Több mint egy órás útjuk során kellemes madárdal közepette szereztek élményeket az év fájáról (Tiszafa), s egyéb őshonos fákról, cserjékről.

(Makra Zsuzsanna)

A program támogatója: Kecskeméti Ifjúsági Otthon – „Zöld ernyő” projekt

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató