Így ünnepeltük az Erdők Nemzetközi Napját a Kiskunságban

2016. március 21-én immáron 5. alkalommal szerveztünk nyilvános „nagytakarítást” Bács-Kiskun megye erdőterületein. 35 helyszínen 334 fő (37 önkéntes) közel 170 mázsa szemetet szedett össze. Habár összességében csökkenő tendenciát mutat az erdei szemét (2012-ben 650 mázsa volt!), gyűjtési tapasztalataink, hogy évről-évre ugyanazokon a gócpontokon találjuk a nagyobb mennyiségű szemetet. Rendszeresen sok „háztartási hulladék” szaporodik fel az erdőkben, de sajnos a közutaktól távolabbi erdőrészletekben is célzott szemételhelyezést tapasztalunk.
Valószínűleg nem jut el hozzájuk a hulladékudvarokban történő elhelyezés lehetősége, vagy azok nyitvatartási ideje nem alkalmazkodik a szemetet leadni szándékozók igényeihez...  Másként nehezen érthető, miért választják a nehézkesen járható erdőterületre szállítást és lopva kihelyezést.

A Vackor Vár Erdei Iskolában e jeles napon erdei akadályversenyen mérették meg magukat ovisok és kisiskolások.

Március 23-án az OEE Kecskeméti HCS tagjai megkoszorúzták Bakkay József erdőmester emlékművét a kecskeméti Városháza Díszudvarán, majd a Lengyel-Magyar Barátság emlékére rendezett ünnepségen - a Katona József Színház parkjában - jelképesen „örökbe fogadták” a Wadovice-ből kapott tölgyfát, egyben örökös gondnokságot vállalva afelett. Az ünnepi alkalomra a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészet munkatársai dísznövények elültetésével „frissítették meg” nemcsak a tölgyfa környékét, hanem a Katona József szobrát körülölelő parkot is.

(Makra Zsuzsanna, Fotók: Szabó Kocsis Zsuzsanna)

Több fotó: www.facebook.com

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató