Juniperus a Kecskeméti Vásáron

2011.04.18. 04:57:00 Forrás: hiros.index.hu

 Az új keletű városközponti eseményen a régiségek mellett a térség dísznövény kertészetei is részt vettek a hét végén. A 15 főt alkalmazó, a szezonban további 30 főt foglalkoztató jelentős méretű Juniperus Parkerdészet vezetőjét Bekőné Polner Katalint kérdeztük abból az alkalomból, hogy a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Parkerdészete is csatlakozott nemrégen a Hírös Kertészek Egyesületéhez.

 

Biztosan van, aki még nem tudja pontosan, hogy mivel is foglalkozik a KEFAG Parkerdészete, kérem, sorolja fel!

A Juniperus Parkerdészet több féle tevékenységet foglal magába. Egyrészt kezeljük a város parkerdeit, illetve az állami tulajdonban lévő parkerdőt is kezelünk Kecskeméten–  a Csalánosi parkerdőre kell gondolni – másrészt pedig dísznövénytermesztést, a növények  értékesítését, illetve kertépítési tevékenységet végzünk.
A Juniperus kert erdészeti csemete termesztéssel kezdte a tevékenységét és az elődöm, Szűcs Dezső egészítette ezt ki dísznövény kertészettel.


Ön ennek a részlegnek a vezetője?

Igen, 2010. október 01-óta én vagyok ennek a részlegnek a vezetője.

A Kecskeméti Vásár egy jó apropó, hogy bemutatkozzanak a dísznövény kertészetek, vagy van ennek a vásárnak más üzenete is?Ilyenkor tavasszal nyílik a természet és szinte mindenki próbálja megújítani a kertjét, így a vásár egy jó alkalom, hogy bemutassuk a díszfáinkat, díszcserjéinket az egynyáriak mellett.

Mennyire fogadják a bizalmukba a kecskemétiek a Juniperust, hiszen csak itt szétnézve látható további 4-5 neves kecskeméti dísznövénykertészet?

A KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészete mostantól lépett be a Hírös Kertészek Egyesületébe, aminek Gyenes István (Gyenes Kertészet) az elnöke és Kiss Csaba (Kiss Kertész Duo Kft.) a titkára. Ezt a döntést azért hoztuk meg, mert Kecskeméten igen sokat értékesítünk, szépítjük a helyi kerteket, így azt gondoltuk, hogy mindenképpen keresnivalója van a kertészetünknek a Hírös Kertészek Egyesületében is.

Melyek a Juniperus Parkerdészet főbb termékcsoportjai?

Mint mondtam, termesztünk mintegy 400 fajta díszfát, díszcserjét, örökzöldet. Az örökzöldjeinket a szombathelyi telephelyünkön termesztjük. Ezek  mellett még évelők,  egynyáriak, és fenyőkéreg  értékesítésével vagyunk jelen a piacon.

Milyen a piaci pozíciójuk?

Sajnos a válság hatása 2010-ben is és az idén is érződik, így figyelembe véve, hogy a Hírös Kertészek Egyesületében mindenki mást termeszt, így összefogással próbáljuk a piaci pozíciónkat erősíteni.

A KEFAG egy állami vállalat, eszébe jut-e a térségben lévő vállalkozásoknak, hogy a Juniperus-hoz forduljanak a kertjeik építése, fejlesztése kapcsán?

Változó. A közületi vásárlók tekintetében a tavalyi évben nagyon sok önkormányzat vásárolt nálunk, mivel a választásra való felkészülés zajlott, az idén sajnos ennek a hiányát érezzük. Így a belföldi piacunk visszaesett, most talán az export lesz inkább a húzó erő.A nagy vállalatok irányába igyekszünk mindenféle marketing eszközt megragadni, hogy tájékoztassuk a döntéshozókat. Különböző hirdetéseket teszünk közzé, árjegyzékeket postázunk ki a szezon elején, illetve mindenféle fórumot igyekszünk megragadni, hogy ismertebbé tegyük a Parkerdészetet.Számunkra fontos, hogy a vállalkozások vezetői is tudjanak róla, hogy a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészete kiszámítható jó partner, hiszen az értékesítés és a kertépítés során a célterületünk Bács-Kiskun, Csongrád és Pest megye, de növényeinket szállítjuk az egész országba.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató