Kitüntetések az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Tóth Antal, nyugalmazott kerületvezető kollégánk a közel öt évtizeden át a Bugaci Erdészet kerületvezetőjeként végzett kiemelkedő munkájáért, valamint az Alföldfásítási Múzeum gondnokaként jelenleg is aktív tevékenységéért.

Anti bácsi 1960 óta dolgozik a Bugaci Erdészetnél. Eleinte fizikai munkakörben állt alkalmazásban, azonban a sokszor nehéz munka mellett mindig képezte magát. 1966-ban erdészeti szakmunkás vizsgát tett, majd a sorkatonai szolgálat és a családalapítás után a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában érettségizett, és erdőgazdálkodási technikusi oklevelet szerzett. Ismereteit vágásvezető erdészként, helyettesítő kerületve-zetőként hasznosította, de bármilyen munkát bíztak rá, megállta a helyét.
1982. augusztus 1-én nevezték ki a Nagybugaci erdő kerületvezetőjének. A korábban három kerületre osztott, több mint 1600 ha nagyságú területet jól ismerte, hiszen az onnan nyugdíjba vonuló erdész kollégák mellett gyakornokoskodott, szerzett tapasztalatot.

Munkáját nagy szakmaszeretettel és precizitással végezte.  A nagybugaci erdőtestben hosszú időn keresztül nagymérvű fahasználati tevékenység és erdőművelési munka folyt, amit az ott állomásozó, gyakorlatozó szovjet hadsereg jelenléte nehezített. A védett területen lévő erdőtömbben a gazdasági és természetvédelmi elvárásoknak való megfelelés sokszor nehezen összeegyeztethető feladatát sikeresen oldotta meg, jó kapcsolatot épített ki és tartott fenn a természetvédelem helyi képviselőjével.
A kollégái között is nagyra becsült Tóth Antal elhivatott, lelkiismeretes munkáját vezetői mindig nagyra értékelték, így igazgatói dicséretben is részesült.
Nyugdíjasként is rendkívül aktív. Munkabírását, szakmaszeretetét, szakmai elhívatottságát hűen tükrözi, hogy jelenleg is ellátja a bugaci Alföldfásítási Múzeumban a gondnoki tevékenységet és a látogatóknak nagy lelkesedéssel mutatja be a kiállítás anyagát, és mesél erdész múltjáról.

Ezúton is szívből gratulálunk Tóth Antalnak és minden kitüntetettnek!
www.oee.hu

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató