Mesteri hármassal állt elő a KEFAG a Múzeumok Éjszakáján

Forrás: Hírös.index

Láthatóan egyre nyitottabbá válik a - megye legnagyobb erdőgazdálkodójaként már ismert, de az ország legnagyobb raklapgyártó és forgalmazó vállalataként a szakmai körökön kívül egyelőre még szinte ismeretlen - KEFAG Zrt, hiszen az erdőgazdaság egyre többször jelenik meg a nagyközönség előtt is.
 
Jó példa erre a Múzeumok Éjszakája, ahol a KEFAG Zrt. egyszerre három helyszínen is megjelent a kecskeméti programban, azzal a szándékkal, hogy több ezer ember érdeklődését keltse fel a jelentős társadalmi feladatokat is ellátó vállalatra. Sulyok Ferencet kérdeztük:

Mi volt a Múzeumok Éjszakájára a koncepciójuk?

Társaságunk részéről törekedtünk arra, hogy minél jobban megmutassuk magunkat azzal, hogy az erdőt behozzuk a városba. Ezt az idén három helyszínen, három fokozatban tudtuk megvalósítani. Az erdőhöz legközelebb a „Szabadságharc 1848-49” gyűjteményt mutatjuk be a nyíri erdei, Szulyovszky erdészházban. A Csepel csapatszállító túrával, vagy egy lovas kocsikázással egybekötött program az éjszaka jelentős részét felöleli, ezért sokan nem vállalják az egyébként igen izgalmas, de időben hosszúra nyúló kalandot.

Szükségét láttuk tehát, hogy kissé közelebb kerüljünk Kecskeméthez, így a város közvetlen határában lévő arborétumba, mint élő múzeumba is invitáljuk a közönséget. Aki pedig még e – viszonylag kieső – helyszín felkeresésére sem tud időt szakítani a rendkívül gazdag kecskeméti program miatt, az egy harmadik helyszínen, a belvárosban találhat ránk, ugyanis a Porta Egyesület szervezésében létrejött kiállításon bemutatjuk a KEFAG Zrt. Bugaci Alkotótáborában készült festményeinket is.

A festménykiállítás egyébként még két hétig, azaz július 4-ig megtekinthető. Mindezzel azt szerettük volna bemutatni, hogy egy erdőgazdaság milyen sokféle értéket is teremt, őriz, és egy kicsit felkelteni az érdeklődést a műalkotások iránt, mivel felvállaltuk, hogy ezeket az értékeket transzformáljuk.

Mit jelent az, hogy értéket transzformálnak?

Jövő évben lesz 25 éves a KEFAG Zrt. közreműködésével létesített és ma is a mi üzemeltetésünkben lévő Kecskeméti Arborétum. A Bugaci Alkotótáborban készült festmények – melyeket most a Múzeumok Éjszakáján is megtekinthetünk – értékesítésére novemberben aukciót tervezünk és az ott befolyt bevételeket teljes egészében az arborétum ünnepi alkalomra való felkészítésére kívánjuk fordítani.

Milyen konkrét fejlesztéseket akarnak létrehozni?


Ilyen formában tehát valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy együtt láthattuk ezeket az alkotásokat. Jövőre valószínűleg az arborétumot még jobban feltáró sétautak, padok, esőbeállók formájában találkozik velük az arborétumi látogató.

Az aukcióból befolyt bevételből ugyanis ezeket a fejlesztéseket tervezzük megvalósítani, mellyel célunk, hogy a városi ember számára is élvezetesebb, komfortosabb legyen a bejárás a jelenleg kevésbé látogatott, az arborétumnak a várostól távolabb eső részén, a Quercetumban (tölgygyűjteményben). Ezen kívül – ha sikerül minden tervünket megvalósítani –, akkor egy bemutató és konferenciatermet is építenénk az arborétum erre alkalmas részén.

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató