Környezetvédelmi kitüntetésben részesült Sipos Istvánné

2018.08.23-án délután a Kecskeméti Városháza dísztermében adta át Gaál József alpolgármester a „Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj”-at Sipos Istvánné okleveles erdőmérnöknek, a város környezetvédelmében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként.

A díjat Sipos Istvánné jubileumi évfordulón vehette át, hiszen idén 20 éve vezetője a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kezelésében lévő Kecskeméti Arborétumnak. Irányítása alatt évről-évre szépül, fejlődik és gyarapszik a 62 hektáros növénygyűjtemény, mely egyaránt kiváló helyszínt biztosít a meditatív kikapcsolódást keresőknek, az aktív sportok kedvelőinek és a természetbúvároknak.

Sipos Istvánné az Arborétum növényvilágának gondozása mellett, éves szinten számos szakvezetést tart felnőtteknek és iskolás csoportoknak, melyek során igyekszik minél szélesebb körben megismertetni a gyűjtemény növény-, rovar- és állatvilágát. A túrákat igyekszik érdekességekkel színesíteni, közben megtudhatjuk tőle az egyes növények történetét, mesél azok tulajdonságairól, felhasználási köréről.

Ezúton szeretnénk megköszönni lelkes és kitartó munkáját, és további sikereket kívánunk neki a jövőre nézve!

A városi díjak átadásáról így számolt be a baon.hu és a keol.hu:
https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dijaztak-azokat-akik-sokat-tesznek-kecskemetert-1458381/
https://keol.hu/kecskemet-bacs/dijatadasok-a-kecskemeti-varoshazan
 
Kép forrása: https://keol.hu/

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató