Erdészek a Múzeumok Éjszakáján

Forrás: ForestPress


2011. július 2. - A budapesti Vajdahunyadvár a csipkés tornyaival, a Szent Iván éjszakáján érdekes és rendhagyó programokkal várta naplemente után az ide látogatókat. 2011., az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából, az ott működő Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezésében több, erdővel kapcsolatos program is helyt kapott az Erdők Szentélyében. Így mutatkozhatott be a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-hez tartozó 22 állami erdőgazdaság is. Az erdészeti kiállítás termeiben a számos kézműves foglalkozás és az interaktív erdei élménypálya mellett az erdőgazdaságok külön installációval igyekeztek megismertetni munkájukat, a természeti adottságaikat, az erdei termékeiket és a közjóléti tevékenységeiket.

A 22 állami erdőgazdaság poszter kiállítása mellett erdei büfé, kézműves foglalkozás és erdei ismereteket bemutató, az érzékszervek fejlesztését szolgáló játékos programok fogadták az érdeklődőket. Kóstolhatták a Mecseki Erdészeti Zrt. erdei gyümölcsökkel vegyes natúr almaleveit, aszalt gyümölcsöket, vagy a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdészei által készített méz különlegességeket, a természetes és egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében.
Míg a gyerekek figyelmét a tarka színekben pompázó lepkék hajtogatása kötötte le, addig az idősek és a fiatalok egyaránt igyekeztek fáradhatatlanul kideríteni a „csodadoboz” rejtélyeit, a tapintással érzékelt különböző természetes tárgyakat. Az erdei fákat és a felhasználásukat játékos fahasáb felismerés keretén belül igyekeztek népszerűsíteni az erdészek. Az ügyesebb érdeklődök az erdőgazdaságok által felajánlott nyeremények közül választhattak, így az év fájának, a tiszafának a csemetéjét a KEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. felajánlásából, vagy a Gyulaj Zrt. kezelésében lévő lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központ ökoturisztikai szolgáltatásaira szóló szabadjegyeit. A kiállítást a több száz aktív érdeklődő mellett a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, dr. Kardeván Endre is meglátogatta. Gál László

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató