TISZTELT BUGACI – BUGACPUSZTAHÁZAI LAKOSOK!


A KEFAG Zrt. Bugaci Erdészete részéről tájékoztatom Önöket, hogy hosszú folyamat eredményeként cégünk vagyonkezelésbe kapta a Bugacpusztaháza melletti nemesnyaras erdőterületeket (4,02 ha, hrsz.: 0578/61 b és 0578/63). Az elmúlt év nyarán viharkárt szenvedett állományokban sürgősségi beavatkozásként csak azok a faegyedek kerültek letermelésre, amelyek közvetlen veszélyt jelentettek emberéletre, közlekedésre, illetve egyéb objektumra. Az idei évben az engedélyek birtokában az erdőterület teljes egészében letermelésre kerülne, és még a téli időszakban az újraerdősítést is végrehajtanánk.

Miután megkaptuk a kezelői jogot, a törvényi előírásoknak megfelelően a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságán erdőgazdálkodóként kérelmeztük nyilvántartásba vételünket, kezdeményeztük a területre vonatkozó erdőtervek kiadatását és annak módosítását. Ezek birtokában jelenthetjük majd be az általunk ebben az évben elvégzésre tervezett munkák listáját.
Amennyiben az engedélyek birtokunkban lesznek, terveink szerint az őszi időszakban valósulnának meg a fakitermelési és szállítási feladatok, majd azt követően a lehető legrövidebb időn belül megkezdenénk a nehézgépes talajelőkészítési és erdősítési munkákat.
A fafaj választásnál előzetesen tájékoztattuk Kovács György polgármester urat a termőhely által meghatározott lehetőségekről. Vele egyetértésben egy elegyes keménylombos (tervezett főfafaj: magyar kőris; tervezett elegyfajok: kocsányos tölgy, mezei szil, mezei juhar) állomány létrehozását céloztuk meg.
Tisztelt helyi lakosok! Már előre is elnézésüket kérjük a munkálatok során várhatóan bekövetkező kellemetlenségekért. Legfontosabb a biztonság, ezért a munkavédelmi- és baleset-megelőzési szabályok maximális betartásával elő fognak fordulni időszakos útlezárások, forgalomkorlátozások. Nem mellékes, hogy zajjal is fog járni tevékenységünk. Célunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a munkák végrehajtásra kerüljenek.

Más. Ezúton szeretném Önöket arról is tájékoztatni, hogy erdészetünk amellett, hogy havi rendszerességgel a kezelésünkben levő erdőterület (13.600 hektár 19 községhatárban) egy-egy frekventált helyén szemétgyűjtést végez, részt vettünk május 21-én 63 fővel a TeSzedd országos szemétgyűjtési megmozduláson. Köszönjük az érintett önkormányzatok és az önkéntesek aktív közreműködését. A szemétgyűjtés kiemelt helyszínei voltak a Bugac környéki állami erdők.

Tisztelettel: Fodor Mihály erdészetvezető

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató