Járványügyi intézkedések a KEFAG Zrt.-nél

„A koronavírus járvány elleni védekezés keretében, a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok 2020. március 17-től szüneteltetik az erdei kisvasutak, erdei szálláshelyek, erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.
Az erdő látogatása – amíg Magyarország Kormánya ettől eltérően nem rendelkezik – továbbra is lehetséges. A parkerdők, nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.” Agrárminisztérium

A vírus terjedése elleni védekezés szabályainak megfelelően a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. az alábbiakról tájékoztatja látogatóit, vásárlóit és vendégeit:

 • A KEFAG Zrt. működését ügyeleti rendszerre állította át. Erdészeteink irodáiban és az erdőgazdaság központjában csak az ügyrendek zavartalan lefolytatását biztosító alkalmazottak végeznek munkát. A személyes irodai jelenlétet nem igénylő feladatokhoz alkalmazottaink számára az otthoni munkavégzés feltételeit biztosítjuk.
 • Javasoljuk, hogy ügyfeleink elektronikusan és/vagy telefonon intézzék ügyeiket, a személyes találkozások alkalmait lehetőség szerint csökkentsük.
 • A KEFAG Zrt. pénztárai egységesen csak hétfőn és csütörtökön 8 és 12 óra között tartanak nyitva. Kivétel: A Juniperus Parkerdészet Árudájában és az ÖKOPAL Raklap Üzemben a pénztár a teljes nyitvatartási időben üzemel. Kérjük ügyfeleinket, hogy a pénzforgalommal járó ügyintézésnél lehetőleg a banki utalást alkalmazzák.
 • A KEFAG Zrt. által üzemeltetett összes szálláshely (Vackor Vár Erdei Iskola, Bucka Szálló, Bugaci Vadászház, Császártöltési- és Solti Kulcsosház, Juniperus Park Hotel, Nyíri- és Sáskalaposi Vadászház, Tőserdő Kastély Üdülő) a járványügyi helyzetre tekintettel határozatlan ideig zárva tart. Szinten bezár és nem fogad látogatókat a bugaci Alföldfásítási Múzeum és az kecskemét-hetényegyházi 1848-49-es gyűjtemény.
 • 2020. április 10-től Kecskeméti Arborétum és a Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri-erdő) átmenetileg nem látogatható, a KMJV Operatív Törzs 58/2020. (IV.8.) határozata értelmében határozatlan ideig zárva tart.
 • A Társaságunk által kezelt parkerdők és az egyedi korlátozással nem érintett erdők továbbra is látogathatók a járványügyi szabályok betartásával. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020. április 3-tól visszavonásig TŰZGYÚJTÁSI TILALOM van érvényben!
 • Tájékoztatjuk Önöket, hogy áprilisra meghirdetett nyilvános rendezvényeinket lemondtuk.
 • A közeljövőben az erdőgazdaság területén tartandó események rendezvénykérelmeire Társaságunk a vonatkozó kormányrendeletekben megfogalmazottak alapján nem ad erdőgazdálkodói hozzájárulást.
 • A Juniperus Parkerdészet kecskeméti árudája hétfőtől szombatig 8-tól 15 óráig tart nyitva, és lehetőséget biztosítunk a megrendelt dísznövények házhozszállítására is.
 • A járványt megelőző intézkedések nem érintik Társaságunk erdősítési és termelési üzletágait, az Országfásítási Programban végzett tevékenységünket.
 • A KEFAG Zrt. a rendelkezésre álló eszközökkel és az elrendelt, életbe lépett óvintézkedésekkel megtesz mindent annak érdekében, hogy felelős munkáltatóként, védje a munkavállalóit, partnereit, valamint a lakosságot.

Köszönjük szíves megértésüket! Vigyázzunk egymásra!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató