Most érdemes beszerezni a téli tűzifát!

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az KEFAG Zrt.-től, mint állami erdőgazdaságtól legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Számos akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak  erdészeteinknél.
 
Március végén, a vegetációs időszak elindulásával a legtöbb erdőterületen idén is befejeződött a fakitermelés. A tél végéig tartó szezonban az erdőgazdasági szektor felkészült, így elegendő tűzifa van készleten a lakosság biztonságos ellátásához. Az állami erdőgazdaságok, így a KEFAG Zrt. is kidolgozta a tűzifavásárlás járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítási lehetőségeit, bárki biztonságosan tüzelőhöz juthat a jelenlegi helyzetben is.

Miért érdemes minél hamarabb beszerezni a téli tűzifát?
Az időben megvásárolt, és így kellően kiszáradt fa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, vizes fáé. Akár 30 százalékot is spórolhat a fa mennyiségén, és így a vételáron, aki száraz fával fűt. Akinek lehetősége van fedett helyen tárolni a tűzifáját, annak érdemes akár két évre előre is vásárolni, mert így valóban a maximum fűtőértéket tudja kihozni téli tüzelőjéből.
Az erdőgazdaságunktól származó tűzifa egyben garancia arra is, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez, hiszen köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján, ami nedves fa esetében sokkal nagyobb értéket mutat. Minden esetben számlával és szállítójeggyel igazoljuk, hogy legálisan kitermelt fát vásárol a vevő. Ez azt is jelenti, hogy a faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden fa utánpótlása biztosított.
 
Társaságunknál jelenleg 10-20 százalékot elérő kedvezmények vehetők igénybe – a januári árakhoz viszonyítva- fafajonként és térségenként eltérően. Vásárlási szándékával bizalommal forduljon a lakóhelyéhez legközelebbi egységünkhöz, ahol teljes körű felvilágosítást adnak kollégáink.

Észak Kiskunsági Erdészet- Kerekegyháza Pintér Kálmán műszaki vez. +36 30 5383640
Juniperus Parkerdészet- Kecskemét Rapi Zsolt műszaki vez. +36 30 6897366
Bugaci Erdészet- Bugac Szabó Norbert műszaki vez. +36 30 6897398
Császártöltési Erdészet- Császártöltés Bódi György műszaki vez. +36 30 7486937
Dél Kiskunsági Erdészet- Tompa Kiss László műszaki vez. +36 30 9210614

Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító (EUTR) szám: AA0150286

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató