EMLÉKERDŐ TOMPÁN 2020.05.25.

AZ ERDŐK A HOLNAP EMBERÉT IS SZOLGÁLJÁK

Az emlékerdő program szervesen illeszkedik a magyar kormány faültetési kampányához, ami hatékony választ adhat például a klímaváltozás kihívásaira – írta levelében Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa abból az alkalomból, hogy emlékerdőt telepítettek a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Sáskalaposi Vadászházának közelében.

Kovács Zoltán szavait Bors Richárd, a 2021-es világkiállítás szakmai igazgatója tolmácsolta az egybegyűlteknek.
A kormánybiztos leveléből kiderült: az állami erdőgazdaságok egyenként körülbelül egy hektárnyi nagyságú emlékerdő telepítéssel állítanak emléket a 2021-es rendezvénynek, így összesen 22 hektárnyi erdőt telepítenek. Fontos megemlíteni, hogy az emlékerdőket 23 ezer kilogramm magvetésből és közel 180 ezer facsemetéből alakítják ki az erdészek, akiknek munkája a holnap emberét is szolgálja.

Az emlékerdő program szervesen illeszkedik a magyar kormány faültetési kampányához – írta Kovács Zoltán, hozzátéve: ez azért is fontos, mert napjainkban keveset beszélünk az erdőkkel való gazdálkodás fontosságából, pedig eme szakemberek által végzett munka adhat hatékony választ például a klímaváltozás kihívásaira.
A kormánybiztos levelében hangsúlyozta: a természet rendjének megőrzéséért vívott küzdelem legfontosabb szereplői a természetközeli szakmák képviselői, mint például a vadászok, az erdészek, a horgászok és a természetvédelmi őrök.

A Dél-Kiskunsági Erdészet által, Tompa város határában elültetett, őshonos fajokból álló emlékerdőt Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója mutatta be, majd Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője beszédében a vadászat turisztikai fontosságát és szerepét méltatta.

Az ünnepélyes átadót a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium Vadászkürt Együttesének műsora színesítette.
Forrás: Egy a Természettel

Több fotó és médiamegjelenések: www.facebook.com

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató