Felvásárlás

Fatermékek beszerzése

Fatermék-igényünket döntő mértékben a már kitermelt választékok (méretre vágott kérges faanyag) megvásárlásával, kisebb mennyiségben a még lábon álló fa (erdő még le nem vágott faanyaga) megvételével és kitermelésével fedezzük. A felvásárlásoknál elsősorban a nyár fafajok (hazai és nemesnyárak) faanyagát keressük teljes termékskálában, de érdeklődünk a fenyőfélék (erdei-, feketefenyő) és a többi fafajta iránt is. A megvásárolt faanyagot leggyakrabban a KEFAG Zrt. tulajdonában lévő üzemekben dolgozzuk fel, de lebonyolítjuk az alacsonyabb értékű anyagok viszonteladását is.

Általunk keresett termékek
Fűrészipari alapanyag
Oszlopféleségek
Papírfa
Farostfa
Fafeldolgozási termékek
Fafeldolgozási melléktermékek


Fűrészipari alapanyag
Kiemelt feladatunknak tekintjük a fafeldolgozó üzemek alapanyag ellátását. A ki-alakult gyakorlat szerint kereskedelmi irodánk elsődleges feladata a társ erdő- gazdaságoktól történő beszerzés, míg a magántermelők faanyagát közvetlenül az üzemek, erdészetek vásárolják meg. Saját rakodólap üzemeink (Bugac, Jánoshalma) ellátásán felül más üzemek számára is felvásárolunk faanyagot.

Oszlopféleségek
Keresünk mindenféle akác oszlopot 2,50 m-es hossztól egészen
5,00 m-ig. Jellemző átmérő a 10-16 cm.

Papírfa
A kistermelőktől egységeink, míg az állami társaságoktól és a nagyobb viszonteladóktól irodánk vásárolja meg a faanyagot. A papírfa választékok felvásárlása az utóbbi időben rendkívül kiszámíthatatlanná vált, így társaságunk is számos nagy vevővel áll kapcsolatban. A megnövekedett szállítási költségek és vasúti fuvardíjak miatt a belföldi feldolgozók (farostlemez gyárak, erőművek) szerepe megnövekedett. Az ország szinte bármely részéről vásárolunk, jellemzően vagonba rakott faanyagot.

Farostfa
Jelenleg csak a megvásárolt papírfa mellett képződött, illetve a lábon megvásárolt fa kitermelésekor keletkező mennyiséget forgalmazunk, de készek vagyunk a teljes képződött mennyiség egyben történő felvásárlására.

Fafeldolgozási termékek
Kész EUR, EPAL-EUR és egyedi méretű ipari rakodólapok vásárlásával számos export és belföldi vevőt elégítünk ki. Jó minőségű rakodólap-elemet korlátlan mennyiségben vásárolunk fel.
Folyamatosan keressük a kapcsolatot megbízható külföldi partnerekkel (Ukrajna, Lengyelország, Románia, Szlovákia).

Fafeldolgozási melléktermékek
A keletkező fűrészipari aprítékot, fűrészport értékesítjük.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató