Bugaci Faipari Üzem

A Bugaci Erdészetünkhöz tartozó, 45 főt foglalkoztató üzemben a feldolgozott alapanyag mennyisége 28.000 m3/év, melyet 85%-ban a társaságunk kezelésében lévő állami tulajdonú erdőkből, 15%-ban vásárlásból biztosítunk. Az üzem 1,25 és 1,70 m hosszban, 14-40 cm átmérőjű kivágást fogad.

Gyártott termékeink:
a gömbfából raklapelem készül 50-51% kihozatallal. Ebből csak az első és másodosztályú, mintegy 10.000 m3 kerül továbbfeldolgozásra, melyet kb. 2.000 m3 vásárolt raklapelemmel egészítünk ki. A továbbfeldolgozás során átlagosan évi 260 ezer db EUR raklapot gyártunk gépi szegezéssel, de az ún. ipari rakodólapok gyártására is fel vagyunk készülve.

A rakodólapokat hőkezelve illetve szárítva értékesítjük. A nem értékesíthető vegyes hulladékot a szárítási technológiai és a fűtési hőszükségletünk fedezésére használjuk fel.

Alkalmazott alapgépek: M.E.M. iker szalagfűrész, Tos Svitary PWR 402 sorozatvágó, MÜHLBÖCK szárítókamrák, POLYTECHNIK kazán, DISA CATTINAIR porelszívó rendszer, STORTI gyártmányú automata szegező gépsor. Vevőkörünkhöz csaknem teljes egészében hazai és szlovén végfelhasználók, kereskedők tartoznak. A továbbfeldolgozásra nem kerülő másod- és harmadosztályú raklapelemet főleg kis rakodólap-gyártóknak és magánszemélyeknek, a fűrészport téglagyártási és energetikai célra, a szálas hulladékot a lakosságnak, az aprítékot energetikai célra értékesítjük.

Kérjen ajánlatot raklapra itt!


Bugaci Faipari Üzem nagyobb térképen való megjelenítése

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató