A KEFAG Zrt. kollégái nyerték a IV. Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben

A KEFAG Zrt. kollégái nyerték a IV. Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben

2024. június 29-én immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az országban egyedülálló, erdei élőhelykezelési versenyét a Kunpeszér mellett található Peszéri-erdőben.
A természetvédelmi célokat szolgáló versenyen kilenc csapat vett részt. A feladat nem volt könnyű, közel fél napon keresztül kellett az inváziós (nem őshonos, idegen fajok, amelynek jelenléte nem kívánatos), fásszárú (nyugati ostorfa, kései meggy, zöldjuhar, mirigyes bálványfa) növények magoncait kiszedniük kézzel. Az idei évben annyival módosult a verseny, hogy az invázióra hajlamos lágyszárú selyemkórót is el kellett távolítani a területekről.
A legtöbb magoncot 2024-ben a KEFAG Zrt. csapata távolította el. A csapatot: Fehér Tünde, Kissné Jurás Adrienn, Vida Andrásné, Pongrácz József és Dr. Andrési Dániel képviselték.
A IV. Peszéri Fanyűvő Kupa alkalmával összesen 4951 db idegenhonos faegyedet távolítottak el a versenyzők, amivel közel 3 hektáros területet tisztítottak meg, növelve ezzel a terület természetességi állapotát. Ezek az intenzíven terjedő idegenhonos növényfajok rendkívüli károkat okoznak, ugyanis kiszorítják az őshonos fajok egy részét.

Dr. Andrési Dániel

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató