Faanyag kesreskedelem

Kereskedelmi irodánkban fa- és faipari termékek valamint vadászati szolgáltatások és vadtrófeák értékesítésével foglalkozunk. Tevékenységünk jelentős részét közvetlenül végezzük, míg más területeken koordinációs feladatokat látunk el. Alapvető feladatunk ezen területeken a beszerzés és az értékesítés teljes körű lebonyolítása.

Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

A meghatározó termékek értékesítését a kereskedelmi iroda, az egyéb választékok esetében pedig - a kiadott minimum árak alapján - erdészeteink végzik.

Kereskedelmi tevékenységünk nagyságrendje:
Saját fatömegünk ~200 ezer m3, ezen felül felvásárlásokból
~100-200 ezer m3 faanyag kerül ki a belföldi és export piacokra.

A fapiacon és a fa csomagoló anyagok piacán az alábbi tendenciák állapíthatók meg:
A rendelkezésre álló faanyag mennyisége időszakonként rendkívüli bizonytalanságokat mutat. A piaci árak az évek folyamán stagnáltak, az átlagárak alakulását elsősorban a forint nemzetközi valutákhoz való viszonya határozza meg, vagy ezzel szemben pillanatnyilag irreálisan alacsony vagy magas árak jelennek meg, ami nagymértékben lerontja a gazdasági kiszámíthatóságot. A fajlagos eredményesség csak egyre szigorodó költséggazdálkodással tartható szinten, ami a nagyobb termelési, szállítási mennyiségek esetében életképes hosszú távon.

Mit kínál a KEFAG Zrt.?

Jól szervezett, hosszú távon kiegyensúlyozott, tervezett, biztos anyagi háttérrel rendelkező kereskedelmi tevékenység

• Fizetési biztonság

• Német, angol, olasz nyelvű kapcsolattartás

• Jelentős külkereskedelmi gyakorlat

• Szállítmányozási tapasztalat, segítségnyújtás

• Biztos piaci elhelyezés

A KEFAG Zrt. által vagyonkezelt területről származó ipari fa értékesítése
Értékesítési eljárás:

Az értékesítés a KEFAG Zrt. Kereskedelmi Irodáján keresztül történik, kivéve a kistételes (max. 20,-m3) egyéb ipari fa készpénzes, vagy előre utalásos értékesítését. Ez utóbbi a területileg illetékes – honlapon megadott- Erdészeteknél közvetlenül lehetséges.

A megkereséseket a Kereskedelmi Iroda fogadja és küld ajánlatot ár, teljesítési időpont, várható kiszolgálási hely és fizetési feltételek vonatkozásában, vagy tesz javaslatot személyes találkozóra, tárgyalásra.
Utólagos fizetés csak szerződéskötés mellett, vevői biztosítással - melyet a KEFAG Zrt. rendez minden tekintetben - lehetséges. A halasztott fizetési igények elbírálásának átfutási ideje átlagosan 3-5 munkanap. A már megtermelt, de még lekötetlen készletek kiszolgálása – fizetési és szállítási feltételektől függően – legrövidebben 2-5 nap átfutási idővel történik.

Készlethiány esetén az Iroda a várható teljesítési hónap megjelölésével adja az ajánlatot.

Fatermékek beszerzése
 
Fatermék-igényünket döntő mértékben a már kitermelt választékok (méretre vágott kérges faanyag) megvásárlásával, kisebb mennyiségben a még lábon álló fa (erdő még le nem vágott faanyaga) megvételével és kitermelésével fedezzük. A felvásárlásoknál elsősorban a nyár fafajok (hazai és nemesnyárak) faanyagát keressük teljes termékskálában, de érdeklődünk a fenyőfélék (erdei-, feketefenyő) és a többi fafajta iránt is. A megvásárolt faanyagot leggyakrabban a KEFAG Zrt. tulajdonában lévő üzemekben dolgozzuk fel, de lebonyolítjuk az alacsonyabb értékű anyagok viszonteladását is.

Általunk keresett termékek
Fűrészipari alapanyag
Oszlopféleségek
Papírfa
Farostfa
Fafeldolgozási termékek
Fafeldolgozási melléktermékek


Fűrészipari alapanyag
Kiemelt feladatunknak tekintjük a fafeldolgozó üzemek alapanyag ellátását. A ki-alakult gyakorlat szerint kereskedelmi irodánk elsődleges feladata a társ erdő- gazdaságoktól történő beszerzés, míg a magántermelők faanyagát közvetlenül az üzemek, erdészetek vásárolják meg. Saját rakodólap üzemeink (Bugac, Jánoshalma) ellátásán felül más üzemek számára is felvásárolunk faanyagot.

Oszlopféleségek
Keresünk mindenféle akác oszlopot 2,50 m-es hossztól egészen
5,00 m-ig. Jellemző átmérő a 10-16 cm.

Papírfa
A kistermelőktől egységeink, míg az állami társaságoktól és a nagyobb viszonteladóktól irodánk vásárolja meg a faanyagot. A papírfa választékok felvásárlása az utóbbi időben rendkívül kiszámíthatatlanná vált, így társaságunk is számos nagy vevővel áll kapcsolatban. A megnövekedett szállítási költségek és vasúti fuvardíjak miatt a belföldi feldolgozók (farostlemez gyárak, erőművek) szerepe megnövekedett. Az ország szinte bármely részéről vásárolunk, jellemzően vagonba rakott faanyagot.

Farostfa
Jelenleg csak a megvásárolt papírfa mellett képződött, illetve a lábon megvásárolt fa kitermelésekor keletkező mennyiséget forgalmazunk, de készek vagyunk a teljes képződött mennyiség egyben történő felvásárlására.

Fafeldolgozási termékek
Kész EUR, EPAL-EUR és egyedi méretű ipari rakodólapok vásárlásával számos export és belföldi vevőt elégítünk ki. Jó minőségű rakodólap-elemet korlátlan mennyiségben vásárolunk fel.
Folyamatosan keressük a kapcsolatot megbízható külföldi partnerekkel (Ukrajna, Lengyelország, Románia, Szlovákia).

Fafeldolgozási melléktermékek
A keletkező fűrészipari aprítékot, fűrészport értékesítjük.

Meghatározó a termékeink között a fa csomagoló anyagok - ezen belül is a különböző rakodólapok termelése és forgalmazása - valamint ezek gyártási melléktermékei. Cégünk az ország legrégebbi és egyben legnagyobb EUR (UIC 435-2) rakodólap gyártója. Üzemeinkben lehetőség van termékeink hőkezelésére, szárítására és megfelelő körülmények közötti tárolására is, ezzel biztosítjuk vevőink számára igényeik gyors és pontos kielégítését. A befoglaló méretek ismeretében vevői megrendelésre, kereskedelmi mennyiségben megtervezzünk és legyártunk egyedi igényeknek megfelelő egyutas rakodólapokat is.

Általunk kínált faipari termékek:

EUR nemzetközi csererakodólap
Egyedi méretű és egyutas ipari rakodólap
Rakodólap elemek, deszkák
Apríték
Fűrészpor


Valamennyi általunk értékesített választékra igaz, hogy a hivatkozott szabványokban foglaltak csupán irányadó jellegűek, az általunk alkalmazott kereskedelmi szerződések a méretre, minőségre mindenkor kellő mélységgel kitérnek.
Kérjen ajánlatot raklapra itt!
http://www.rakodolap.hu

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató