Ökoturizmus, szabadidő

Ökoturizmus, szabadidő

Társaságunk a hagyományos erdészeti tevékenység szakmai színvonalának megtartása mellett külön figyelmet szentel a társadalmi elvárásokra is. Ennek érdekében hatékonyan veszünk részt a természet védelmében, számos közjóléti beruházással szolgálva az ismeretterjesztést és a környezettudatos nevelést.

Közreműködésünkkel létesült 1987-ben Kecskeméten – és a mai napig a mi kezelésünk alatt áll – az országos hírű, páratlan szépségű, 62 hektáros Kecskeméti Arborétum.

Szintén társaságunk kezeli Kecskemét_hetényegyházán a Nyíri-erdőben a Szent Hubertus Parkerdőt és a kecskeméti Csalánosi Parkerdőt, a Császártöltési Parkerdőt, valamint a Sáskalaposi Parkerdőt Tompán, továbbá részt vállalunk a Kecskemét város méltó emlékhelyévé és pihenőhelyévé vált „Milliomodik hektár” parkerdő gondozásában is.???

A Bugacon található Alföldfásítási Múzeumunkban a homoki erdőtelepítés történetével ismerkedhetnek meg a látogatók. A szomszédságában található Oktatási Kabinet konferenciák, tudományos és szakmai összejövetelek helyszíneként vehető igénybe.

A jól felszerelt szálláshelyeink (Bucka Vendégház, Császártöltési Kulcsosház, Juniperus Park Hotel, Solti Kulcsosház, Tőserdő Kastély Üdülő), valamint vadászházaink (Bugaci- és Sáskalaposi) a pihenni és vadászni vágyók nyugodt, természetközeli kikapcsolódását szolgálják.

A Vackor Vár Erdei Iskola interaktív foglalkozásai a Nyíri-erdő gazdag növény- és állatvilágával a tapasztaláson alapuló tanulást, és pozitív természetszemlélet kialakítását szolgálják.

Kiemelt rendezvényeinkkel, pályázatainkkal az ember és a természet kapcsolatát szeretnénk erősíteni, megtalálva azokat a közös célokat, amelyeket széles körű összefogással tudunk a leghatékonyabban megvalósítani.

Szálláshely árak

This image for Image Layouts addon

Kecskeméti Arborérum

Kecskemét egyik lenyűgözően szép természeti értéke a városközponttól 3 km-re fekvő Kecskeméti Arborétum.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Vackor Vár Erdei Iskola

Az erdészeti erdei iskola a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri-erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Szálláshelyeink

Jól felszerelt szálláshelyeink, valamint vadászházaink a pihenni és vadászni vágyók nyugodt, természetközeli kikapcsolódását szolgálják.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Kilátók

A Kiskunság panomárája tárul fel előttünk. Ingyenessen látogatható kilátóink ideális túracélpontok.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Tanösvények

Tanösvényeink térképpel, ismertető táblákkal várják a kisebb és a nagyobb természetjárókat!

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Turistautak

Kezelési területünket számos országos és helyi jelentősségű turistaútvonal keresztezi.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Parkerdők

A természetet féltő, tisztelő és szerető kirándulók számára megbecsült rekreációs kirándulóhelyek, ahol piknikre, pihenésre alkalmas padok, asztalok, szolgálják a pihenni vágyók kényelmét.

Bővebben
This image for Image Layouts addon

Alföldfásítási Múzeum

Az alföldi erdőtelepítés emlékhelye Bugacon.

Bővebben

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató