Kelebiai Vadászterület

A Dél-Kiskunsági Erdészetünk területén található, 60 % körüli erdősültségű vadászterület nagysága 11 450 hektár. A térség a Duna-Tisza közi homokhát, szűkebb értelemben a Bácskai-löszös hát része, ahol a síkságból erősen tagolt, homokborítású buckák emelkednek ki.

Vadászható vadfajok: dámszarvas, gímszarvas, őz, vaddisznó.

A terület kiemelkedően fontos vadja a dámszarvas, amely eredetileg gyulaji és nyíri származású gyökerekkel rendelkezik, azonban mára oly kiválóvá vált, hogy a „Balotaszállási-kelebiai” populáció a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba is felvételt nyert. Az októberi barcogás idején kapitális bikák ejthetők, a trófeák több mint 70 %-a aranyérmes minősítésű. Minden évben több 5 kg trófeasúly feletti dámbika kerül terítékre, amelyeket sokszor az adott évben a magyarországi legjobbak között tartanak számon.
A változatos élőhelyen jó trófeaminőséget biztosít a gímszarvas is. Az itt előforduló, déli típusú gímbika sajátossága a szépen gyöngyözött sötét színű, olykor már-már feketébe hajló agancs, amelynek átlagsúlya 6-8 kg, de nem ritka a 10 kg körüli sem.
Az őz létszáma a területen számottevő, trófeaminősége közepes (300-350 gramm).
A vaddisznóállomány feldúsulásának, látványos terjeszkedésének köszönhetően fontos szerepet kap a kis-, közepes- és nagyterítékű hajtások szervezése.

A vadászterület szívében, erdei környezetben áll az Erdészet által üzemeltetett Sáskalaposi Vadászház, melynek 5 db fürdőszobás szobája, s jól felszerelt étkezője és társalgója 10 vendég kényelmes pihenését szolgálja.

Elérhetőség:

6422 Tompa, Felsősáskalapos 25.
 

Tűzgyújtási tilalmak

KEFAG Zrt.

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Cím: Kecskemét, 6000 József Attila u. 2.
Tel. +36 76/510-400
Fax: +36 76/328-318
e-mail: kefag@kefag.hu
Faanyag kereskedelmi lánc technikai azonosító szám: AA0150286

Kapcsolat

Működési terület

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató