A természet bizalmát őriztük!

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nemcsak őrizője a kiskunsági erdőknek, hanem pártolója a művészeteknek, és ápolója a hagyományoknak is.
Október első hete az erdőké, s hogy mindenkié legyen, az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja a KEFAG munkatársaival közösen színes programokra várta az érdeklődőket:

Nyitó akkordként „bevittük az erdőt” a Malom Központba és Máté Bence természetfotós kiállításával együtt megnyitottuk az Erdők Hetét. A 40 db különleges fotót, s a fiatal tehetséget Bahget Iskander, szíriai származású fotóművész méltatta. Az erdei hangulatról a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola harmadikosai gondoskodtak.
A fotókiállítás október 30-ig megtekinthető a Malom Központ 3 szintjén.
Gyermekektől volt népes…

- A Vackor Vár Erdei Iskola - Október 2-án a Szentkirályi Általános Iskola (84 fő) meglátogatta a 1848-as gyűjteményt, tanösvénytúrázott, íjászkodott, s a kivágott fából ceruzát faragtak „forgószínpadszerűen” a kecskeméti Szent Imre Általános Iskola 4. osztályosaival (31 fő). Október 4-én, az Állatok Világnapja alkalmából a Fekete István Általános Iskola Felsőlajosi Tagintézménye (41 fő) öko-szakköröseinek „mesélt a Nyíri erdő” házi- és vad állatairól.


- A Dél-Kiskunsági Erdészet Sáskalaposi Tanösvényén a tompai Szabó Dénes Általános Iskola 3. és 6. osztálya (45 fő) ismerkedett az őszi erdővel.


- Bugaci Erdészet – Rigó János Általános Iskola (32 fő)
„Szeretnénk köszönetet mondani a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészetének azért az önzetlen vendégszeretetért, melyben az 5. osztályos tanulóinkat részesítették az őszi diáktábor alatt 2012. október 4-én és 5-én. A gyerekek közelebbről megismerkedhettek az erdővel, a csemetekerttel, az erdőgazdálkodással, a faipari üzemmel és az Alföldfásítási Múzeummal is. Az erdei túra alatt bepillantást nyerhettünk a növény-, és állatvilágba, illetve az éjszakai vadles alatt úgy érezhettük, mintha mi is az erdő lakói lennénk. Fodor Mihály erdészeti igazgató és Kollégái olyan programokat állítottak össze, és szerveztek, melyek tanulóinknak örök emlékként maradnak meg. Köszönet a Bucka Szálló azon Dolgozóinak is, akik felejthetetlenné tették gyermekeink részére ezt a pár napot. El sem tudják képzelni, milyen boldogságot okoztak azokkal az ajándékokkal is – társasjátékok, sportszerek, hátizsákok, iskolai szerek, kirakós játékok -, melyeket a gyerekek a két nap során megszervezett versenyek alatt nyerhettek meg, de nem volt olyan tanuló, aki üres kézzel távozott volna. Soha nem feledjük el ezt a diáktábort, mert nagyon jól éreztük magunkat!
Továbbra is „a természet bizalmát őrizzük”. Kovács Nóra és Vörösné Nagy Alíz”

- Két napon át élvezhették ovisok (260 fő) és iskolások (220 fő) az Arborétum adta élményeket:
Az óvodások megismerkedhettek a növénygyűjtemény "születésének" folyamatával, a kecskeméti tűzoltók és erdészek pedig az erdőtűz veszélyeiről meséltek nekik.
Az iskolások témája az Arborétum 25. jubileuma volt. Nemcsak   a növénygyűjtemény "születésének" körülményeivel ismerkedtek, hanem megtudhatták, hogy milyen talajon és eszközökkel hozták létre az erdészek. Mindkét napon mozgásos játékok is színesítették a programokat.
A Császártöltési Parkerdőbe is ellátogattak a „Zöld zarándoklat” résztvevői,
akik Faludi Ferenc soraival méltatták az ott eltöltött időt:

„Királyi mulatság erdõkben sétálni,
Árnyékos utczáin fel s alá járkálni,
Fülemile éneklésén,
Gyönge szellõk legyezésén
Örömét nevelni,
Kedve szerint élni.”

Ünnepélyes keretek között zárult a 8. Kiskunsági Alkotótábor Bugacon. A művészek által a KEFAG Zrt.-nek adományozott alkotásokat Dr. Turai G. Kamil művészetfilozófus méltatta.
Neves vendégekkel ünnepeltük a Kecskeméti Arborétum 25. születésnapját is:
Dr. Gőbölös Antal Bedő díjas erdőmérnök – az Arborétum „megálmodója”; Kósa Géza, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége elnöke; Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere; Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Csodás tárogató muzsikával emelte az ünnep fényét Szabó Sándor, énekével Szabó Kocsis Zsuzsanna és versével Bimbó Brigitta.

Itt vették át ajándékukat azok a gyerekek is, akik a „Miért szeretem az Arborétumot” elnevezésű rajzpályázat 240 pályaművéből a legjobb 25 között voltak. A beérkezett alkotásokat a Kiskunsági Alkotótábor festőművészei rangsorolták. A díjazott képek a Malom Központban – Máté Bence fotói mellett - tekinthetők meg október 30-ig. A négy fődíjas három napot tölthet a Vackor Vár Erdei Iskola Őszi Kalandtáborában: B. Tóth Veronika 3.o., Orlov Csenge 4.o., Gaál Réka és Szulyo Orsolya 6. osztályosok. Minden alkotónak köszönjük a munkáját!
"Kisfiunk a Kecskeméti Arborétum 25. születésnapjára hirdetett rajzpályázaton a díjazottak közé került, így ott lehettünk a pénteki ünnepségen.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Önöknek a színvonalas műsorért, a kedves és figyelmes vendéglátásért.(A szülinapi kölyökpezsgő is nagy sikert aratott.)
Jó volt ezen a napsütéses őszi délutánon hallgatni azokat az embereket, akik ezért a csodáért dolgoznak, dolgoztatnak.
Munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!
Lőrincz Barnabás és szülei Kiskunfélegyházáról"
Az Erdők Hete záróakkordjaként október 6-án, a Nyíri erdőben emlékeztünk a szabadságharc aradi vértanúira.
A sok éve hagyományos megemlékezésen közreműködtek: Nyitray András, a Szabadságharc 1848-49 Alapítvány elnöke, Mák Kornél alpolgármester, Bimbó Brigitta, Szabó Kocsis Zsuzsanna, valamint a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói.

A KEFAG Zrt. vezetősége köszönetét fejezi ki annak a kb. ezerkétszáz főnek, akik részvételükkel megtisztelték az Erdők Hete rendezvénysorozatot, valamint kollégáinak a színvonalas programok lebonyolításáért!

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató