Parkerdők

Juniperus Parkerdészet - Csalánosi Parkerdő
Észak-Kiskunsági Erdészet - Nyíri Erdő, Szent Hubertus Parkerdő
Császártöltési Erdészet - Császártöltési Parkerdő
Dél-Kiskunsági Erdészet - Sáskalaposi Parkerdő


Csalánosi Parkerdő

A Csalánosi erdő részét képező
68 hektáros Parkerdő Kecskemét határában található. A természetet féltő, tisztelő és szerető állampolgárok számára megbecsült rekreációs kirándulóhely, ahol piknikre, pihenésre alkalmas padok, asztalok, esőbeálló szolgálják a pihenni vágyók kényelmét. A parkerdő évről évre számos jelentős eseménynek ad otthont, többek között a Csiperó Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó egyik színhelye.
Kutyasétáltatásra kizárólag pórázon van lehetőség.

Vissza a lap tetejére!

   
Nyíri-erdő, Szent Hubertus Parkerdő

A Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben lévő parkerdő a kecskeméti és környékbeli lakosok kedvelt pihenő és kirándulóhelye, valamint a március 15-i és az október 6-i megemlékezések méltó helyszíne. Az 1200 hektáros erdőben található a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai mogyorós-tölgyes erdeje, amely számos látnivalót rejt:
Aradi vértanúk emlékműve, Szent Hubertus kápolna és az országos hírű 1848–49-es emlékmúzeum, amely a néhai Szulyovszky László erdész példaértékű kezdeményezésének és kitartó munkájának köszönhetően jött létre.
A parkerdőben található a Vackor Vár Erdei Iskola, amely 26 hektáros területen biztosítja az ismeretterjesztést.
A Szent Hubertusz Parkerdő területére kutyát bevinni tilos!

Vissza a lap tetejére!

   
Sáskalaposi Parkerdő

A Dél-Kiskunsági Erdészet központjában és a vadászház környékén fellelhető idős erdőket parkerdőként kezeljük. Törekvésünk, hogy a környező települések lakosai elmélyültebb kapcsolatba kerüljenek az erdővel és gyarapítsák ismereteiket. Ennek érdekében számos alkalommal szervezünk óvodás és iskolás gyermekeknek erdei oktatással egybekötött programokat.
A parkerdőben található vadászházunk jelentős bel- és külföldi vendégkörrel rendelkezik.

Vissza a lap tetejére!


   
Császártöltési Parkerdő

A 3,6 hektáros parkerdő megnyugtatóan szép zöld környezetében padok, asztalok, főzőhelyek és játékok várják az odalátogatókat. A parkerdőt a helyi lakosság mellett a megye egész területéről érkező óvodás és iskolás csoportok is igénybe veszik.

Vissza a lap tetejére!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató