Csaknem ezren ünnepeltük az erdőket Bács-Kiskun megyében

Az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportja és a KEFAG Zrt. több helyszínen, 10 alkalommal és több mint 800 fő részvételével ünnepelt együtt a XX. Erdők Hete rendezvénysorozat ingyenes programjain.

Október 3-án – az Erdők Hete nyitányaként - gyalogtúrát szerveztünk „Út, ami összeköt…” címmel Rém községhatártól – a szomszédos Gemenc Zrt. erdein és Érsekhalmán át - az Alföldi Kéktúra útvonalán.
A teljes túrahosszt (24,5 km) 12 fő teljesítette (ketten futva) és félúton még hárman csatlakoztak a gyalogtúrához.
A túra végén rövid műsorral és a vadonatúj Császártöltési Kulcsosház bemutatásával megnyitottuk az egyhetes rendezvénysorozatot.

Több fotó:facebook.com

Idén először véradást is hirdettünk erdészekkel a Kecskeméti Arborétumban a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének közreműködésével, melyen a 26 bejelentkezettből 20-an adták vérüket.

Fotók: facebook.com

Az évek óta hagyományosan megrendezett természetismereti foglalkozáson (október 4. és 12-én) a Kecskeméti Arborétumban „Legyél Te is erdész!” címmel játékos, interaktív formában megmutattuk 120 fő óvodásnak és 140 fő iskolásnak, hogy hogyan  ültetnek/nevelnek erdőt az erdészek, mit ad nekünk az erdő, és hogyan vigyázzunk rá, pl. az erdőtüzek megelőzésével. Az iskolások megismerkedhettek az erdészképzéssel is a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola tanulóinak bemutatójából.

Október 5-én Erdei Akadályversenyen vett részt a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozata 10 osztállyal - 231 gyermek és 15 pedagógus - a Vackor Vár Erdei Iskolában.

Október 6-án több helyszínen és programmal vártuk az érdeklődőket: Délelőtt a Kelebiai Parkerdő (Tompa, Dél-Kiskunsági Erdészet) tanösvényén és sportpályáján barangoltak a Szabó Dénes Általános Iskola 2. osztályosai 20 fővel.

Délután kb. 100 fő részvételével megtartottuk hagyományos ünnepi megemlékezésünket az Aradi Vértanúk Emlékművénél, a Nyíri-erdőben. Nyitray András – a Szabadságharc 1848-49. Alapítvány kuratóriumi elnöke - köszöntője után Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. A műsorban közreműködtek még: a Kiss Ferenc Vadászkürt Együttes, a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, valamint Bimbó Brigitta és Varga Mónika.
Fotók: facebook.com

Október 6-7-én „KALANDOZZ erdÉSSZEL” elnevezésű táborban láttunk vendégül 40 (hátrányos helyzetű, jó tanuló - jó sportoló) gyermeket 4 pedagógussal a Vackor Vár Erdei Iskolában. A gyerekek ingyenes részvétele a kétnapos táborban az OTP Bank Nyrt. támogatásával valósulhatott meg.

Október 7-én a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ szervezte meg a bugaci XII. Kiskunsági Alkotótábor zárásaként - az ott készült alkotásokból - a Képzőművészeti Kiállítás Megnyitóját, melyen közel 100 fő vett részt.
A kiállítás október 28-ig megtekinthető.
Fotó: facebook.com

Október 13-14-én kétnapos ingyenes erdei iskola programon vettek bócsai Boróka Általános Iskola ötödikes diákjai 20 fővel a Bugaci Erdészet jóvoltából a Bucka Szállóban, és ismerkedtek az erdész munkájával, valamint az erdőgazdálkodás fogásaival a környező erdőkben.

A résztvevők tapasztalati: facebook.com

Vissza a kezdőlapra...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató