Erdőgazdálkodási tanúsítás

Társaságunk 2021. június 27-én megkapta a nemzetközileg ismert FSC® erdőgazdálkodási tanúsítását, amely megerősíti, hogy gazdálkodásunk során az erdőt oly módon kezeljük, amely megőrzi a biológiai sokféleséget és javát szolgálja a helyi lakosok és a munkavállalók életének, mindemellett biztosítja a gazdasági életképességet is.
Tíz olyan alapelv van, amelyet gazdálkodásunk során minden erdőműveletnél be kell tartanunk. Az alapelvek számos kérdésre kiterjednek, úgy mint a magas természetvédelmi értékek megőrzésére, a közösségi kapcsolatokra, a munkavállalók jogaira, vagy akár az erdőgazdálkodás környezeti és társadalmi hatásainak figyelemmel kísérésére. Az FSC® számos kritériumot is megad az egyes elvekkel kapcsolatban. Ezen alapelvek és kritériumok határozzák meg a felelős erdőgazdálkodás követelményeit.
Az FSC® tanúsítás kapcsolatot teremt a felelős termelés és a vásárló között, valamint garanciát nyújt a vevő számára, hogy a megvásárolt erdészeti termék útja nyomon követhető, és olyan erdőállományból származik, amely megfelelően kezelt és a letermelést követően felújításra kerül.
Tanúsítványunk 2026. június 26-ig érvényes, minden évben megismételt felülvizsgálat mellett, melyek során nem csupán a nagyon szigorú szakmai követelményeket ellenőrzik, hanem a KEFAG Zrt.-vel kapcsolatban álló önkormányzatok és természetvédő civil szervezetek erdőgazdálkodási tevékenységünkről alkotott véleményét is figyelembe veszik.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató