Juniperus Parkerdészet

Társaságunk országos hírű Juniperus kertje 1991 óta működik, faiskolai dísznövények termesztésével foglalkozik. A parkerdészet széles vevőkörrel rendelkezik, termékválasztéka folyamatosan bővül, melynek köszönhetően a térség ellátásában központi szerepet tölt be. Munkáját az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszer irányelveit követve végzi, amely garanciát jelent faiskolai termékeink kiváló minőségére. A több mint másfél évtizedes szakmai munka eredményeként ma már három telephellyel is rendelkezünk.

A központi telephely Kecskeméten található, ahol kb. egymillió konténeres növény, több mint 300 faj és fajta képezi választékunkat, lombhullató cserjék esetében a 20/40-es mérettől a 80/100-as méretig, örökzöldek esetében a 20/40-es mérettől a 125/150-es méretig.

Faiskolánk fajtaválasztékának kialakításánál elsődleges szempontnak tekintjük a kertépítők, a faiskolai árudák, valamint a parkosítást és utcafásítást tervező önkormányzatok és egyéb intézmények igényeit. A nagytételű szaporítás lehetővé teszi, hogy egyes növényeknél rendkívül kedvező nagykereskedelmi árat tudjunk kialakítani.

A közterületekre szánt növények nevelése mellett egyre nagyobb lakossági igény mutatkozik a virágos cserjék és fák termesztése iránt, és növekszik a suháng- és sorfa-nevelésünk jelentősége is. A szabadföldi díszanyag-termelésünkben termékszerkezet-váltás történt, a korábban jelentős mennyiségű, szabadgyökerű cserjék helyett a jóval igényesebb, szabadgyökerű oltványok termelésére álltunk át. A tetszetős, piacos növények előállítása érdekében fokozatosan térünk át a cserepes növénynevelésre.

Társaságunk megkülönböztetett figyelmet szentel az autópálya-fásítási tevékenységére, melynek köszönhetően sikeresen részt vállal az egyre bővülő magyarországi autópálya-hálózat építésében. Az autópálya-fásítás és parkosítás elsődleges célja a zaj és környezeti károk mérséklése mellett a közlekedésbiztonsági feltételek biztosítása, a sávok közötti fényzárás, az út vonalvezetésének esztétikai hangsúlyozása. Egyik kiemelkedő referenciánk az M6-M8 autópálya dunaújvárosi csomóponti szakaszának fásítása, illetve ezen területek fenntartása. Emellett részt veszünk beszállítóként – szintén a parkerdészetünk által megtermelt cserjékkel, fákkal – más autópálya-szakaszok fásításában is.

Erdészetünk kezeli Kecskemét legrégebbi, közjóléti funkciót is ellátó erdejét, a Csalánosi Parkerdőt, mely a város lakóinak kedvelt rekreációs kirándulóhelye.

A Juniperus Kert honlapja elérhető itt.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató